20.3 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSportFotbalReal Madrid a ajuns sâmbătă la al 35-lea titlu de campioană a...

Real Madrid a ajuns sâmbătă la al 35-lea titlu de campioană a Spaniei la fotbal

Echipa Real Madrid a cucerit, sâmbătă, al 35-lea său titlu de campioană a Spaniei la fotbal, după ce a învins-o pe Espanyol Barcelona cu scorul de 4-0, pe ”Santiago Bernabeu”, în etapa a 34-a din La Liga.

Italianul Carlo Ancelotti (62 ani) a devenit astfel primul antrenor care câştigă titlul în cele cinci campionate de top din Europa, după ce a ieşit campion cu AC Milan în 2004, cu Chelsea în 2010, PSG în 2013 şi Bayern în 2017, conform agerpres.ro.

Real Madrid a atins al 35-lea titlu de campioană a Spaniei la fotbal, ajungând la 17 puncte distanță față de Sevilla, aflată pe locul al doilea

Real a câştigat sâmbătă prin golurile marcate de Rodrygo (33, 44), Marco Asensio (55) şi Karim Benzema (81), având un avantaj de 17 puncte faţă de a doua clasată, Sevilla FC, când mai sunt de jucat patru etape.

Ancelotti a câştigat şi Liga Campionilor cu Real, în primul său mandat (2014), dar are şansa şi în acest sezon, dacă va întoarce scorul din semifinala cu Manchester City (3-4). Ancelotti mai are două trofee cucerite cu Milan în Champions League, în 2003 şi 2007.

În 2020, Real a obţinut primul său titlu din 2017 încoace, întrerupând hegemonia rivalei FC Barcelona.

Madrilenii s-au impus joi seara graţie dublei reuşite de atacantul francez Karim Benzema (29, 77 – penalty), în timp pentru oaspeţi a punctat Iborra (83). Internaţionalul român de tineret Andrei Raţiu a fost rezervă la Villarreal.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

3 criterii esențiale pentru alegerea unui scaun de masă pentru bebeluși

Alegerea unui scaun de masă pentru bebeluși este o decizie importantă pentru orice părinte, influențând direct siguranța, confortul și buna dezvoltare a copilului în...

Dezvăluiri făcute de Anne Hathaway. Actrița a fost nevoită să se sărute cu zece bărbați

Experiența actoricească poate aduce cu sine momente neașteptate și provocatoare, iar Anne Hathaway a trăit unul dintre aceste momente la un casting. Actrița a...

Cum alegi salopeta de lucru potrivită

Alegerea unei salopete de lucru adecvate este esențială pentru confortul, siguranța și eficiența la locul de muncă. Această piesă de îmbrăcăminte, care inițial a...
Ultima oră
Pe aceeași temă