20.6 C
București
vineri, 28 iunie 2024
AcasăSportReacția MAE, după zvonurile că armele folosite în atacul din Tunisia provin...

Reacția MAE, după zvonurile că armele folosite în atacul din Tunisia provin din România

Autoritatea română de control în domeniul exporturilor și importurilor de produse strategice (ANCEX)  va efectua procedura de trasabilitate, în cazul în care autoritățile tunisiene pun la dispoziția părții române datele de identificare ale armelor folosite în atacul din Tunis, precizează MAE,după ce un site italian a scris că autorii atacului aveau mitraliere provenite din România, informează Mediafax.

Citește și: Patru ore de teroare și carnagiu în Tunis

“Ministerul Afacerilor Externe a iniţiat în regim de urgenţă demersuri pe lângă autorităţile tunisiene pentru a verifica acurateţea informaţiilor vehiculate în presă, preluate de pe site-ul italian 2duerighe.com. Autoritatea română de control în domeniul exporturilor și importurilor de produse strategice – ANCEX va efectua cu celeritate procedura de trasabilitate, în cazul în care autoritățile tunisiene pun la dispoziția părții române datele de identificare ale armelor respective”, a anunţat Ministerul de Externe.

MAE reafirmă faptul că România respectă “cu strictețe cele mai înalte standarde de control al exporturilor și importurilor de produse militare, autoritatea națională de control în domeniu aprobând licențele de export numai în baza prezentării unor asigurări primite din partea utilizatorilor finali, angajamente confirmate și de autoritățile competente din țările de destinație”.

Totodată, MAE reafirmă angajamentul României de a combate terorismul transnaţional şi fenomenele extremiste violente.

Anterior, în presa italiană să scris că cei cinci autori ai atacului terorist comis miercuri la Muzeul Bardo din Tunis aveau mitraliere de tip Kalaşnikov AK-47 ce proveneau din România, afirmă surse citate de site-ul italian 2duerighe.it.

Potrivit autorităţilor tunisiene, cinci terorişti islamişti înarmaţi cu arme automate şi cu centuri explozive au participat la atacul armat comis miercuri în Muzeul Bardo din Tunis, soldat cu 23 de morţi şi 50 de răniţi, în principal turişti europeni.

 

Cele mai citite

Românii caută cu disperare revanșa pentru umilințele trăite

Timp de cel puțin trei zile, românii au luat în stăpânire sleitele spirite ale burgurilor germane: München, Köln și Frankfurt. Adunați de peste mări și țări, veniți...

VIDEO. Dezbaatere Biden – Trump: Cum comentează France Presse prestațiile celor doi candidați

Cei doi candidaţi la alegerile prezidenţiale din toamnă din SUA s-au atacat reciproc în prima dezbatere televizată de joi seara pe teme precum inflaţia,...

După Portugalia – Georgia, Kovesi are ce ancheta la EURO

Ilustrație: Marian Avramescu Procurorul șef european, Laura Codruța Kovesi, a stârnit emoțiile echipelor puse pe blaturi, prin prezența sa în tribune la Turneul Final...
Ultima oră
Pe aceeași temă