35.4 C
București
luni, 8 august 2022
AcasăSportReacția lui Sorin Grindeanu, după ce a fost propus ca premier de...

Reacția lui Sorin Grindeanu, după ce a fost propus ca premier de PSD: Nu voi face mișcări în Guvern și mișcări politice fără colegii mei

Noua propunere a PSD pentru funcția de premier, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri după-amiază, în conferința de presă de la sediul PSD, că nu intenționează să facă mișcări politice în Guvern fără acordul colegilor de partid.

„Eu nu voi face mișcări în Guvern și mișcări politice fără colegii mei. Ei trebuie să decidă, împreună trebuie să decidem mutările pe care le facem. (…) Este o relație de subordonare, domnul Dragnea este președintele PSD, e simplu”, a precizat Sorin Grindeanu.

Totodată, el le-a mulțumit social-democraților pentru votul din Comitetul Executiv Național al PSD, susținând că propunerea sa este „o mare responsabilitate”.

„Mulțumesc colegilor mei pentru votul de azi din CExN. E o mare responsabilitate și simt în spate această responsabilitate, nu doar a votului pe care l-am primit azi din partea colegilor mei, ci a votului românilor pentru un program de guvernare pe care trebuie să îl punem în practică. Am avut o rugăminte în fața colegilor din CExN, dar în primul rând o rugăminte față de președintele partidului, față de domnul Liviu Dragnea, de a-mi fi alături, fiind cel care a coordonat echipa, cel care a făcut acest program de guvernare, pentru a ajuta la implementarea acestuia. E și un lucru simplu, pentru că e un program foarte clar, pe etape, dar totodată e și complicat, fiind un program complex, care se referă la aproape toate aspectele vieții noastre”, a mai spus el.

După ce, anterior, a anunțat că nu dorește să ocupe un loc în Guvern, Sorin Grindeanu a motivat decizia sa precizând că: „Declarația mea a fost că nu îmi doresc să intru în Guvern la acel moment. Dar eu înțeleg momentul și sunt de 20 de ani membru PSD. Tot timpul trebuie să simți și responsabilitatea oamenilor care cred în tine”.

În 22 decembrie, Grindeanu preciza, pe Facebook, că nu dorește un post în Guvern, întrucât dorește să își ducă mandatul la final.

„Speculațiile legate de o posibilă numire a mea ca ministru în viitorul Guvern nu au corespondent în realitate. Am spus-o în nenumărate rânduri, am repetat-o astăzi în cadrul unei conferințe de presă: am fost ales de timișeni pentru a fi președinte al Consiliului Județean și îmi voi duce mandatul la final”, preciza noua propunere de premier a PSD.

Totodată, în 20 decembrie Grindeanu a fost întrebat în plenul CJ Timiș dacă va fi prim-ministrul României. În acest context, el a răspuns:

„Eu v-am învăţat lucrul ăsta şi mă ţin de el, chiar dacă apreciez tenacitatea dumneavoastră, şi anume: cât o să fiu în această funcţie, aici facem administraţia judeţului Timiş şi o să răspund la întrebări legate de administraţia judeţeană. Chestiunea cred că a fost mai mult o glumă de sfârşit de an a domnului Lelescu. Eu îmi văd de treabă aici şi nu amestec lucrurile. Tocmai fiindcă este o chestiune politică, nu dau răspuns la întrebări politice. Dacă aveţi întrebări legate de administraţia judeţeană, vă răspund cu drag”, a spus Sorin Grindeanu.


Citește și biografia lui Grindeanu:  El ar fi absolvit un curs la Academia Națională de Informații a SRIâ

Șeful PSD, Liviu Dragnea, a anunțat, miercuri seara, că președintele Consiliului Județean Timiș și fostul deputat în legislatura 2012-2016 Sorin Grindeanu este noua propunere PSD pentru funcția de premier, după ce președintele Klaus Iohannis a refuzat prima propunere de premier, Sevil Shhaideh.


Citește și: LIVE TEXT. PSD a anunțat numele noii propuneri de prim-ministru, după ce Klaus Iohannis a respins-o pe Sevil Shhaideh: Propunerea noastră este Sorin Grindeanu. Din câte știu eu, nu este agent Hezbollah, nici Hamas

Cele mai citite

Weekend prelungit. Bugetarii sunt liberi pe 15 august

Ziua de 15 august 2022 este zi liberă de la stat, astfel că majoritatea românilor vor beneficia de o minivacanță la mijlocul acestei luni. Adormirea...

70% dintre antreprenorii români declară că nu au participat până acum la vreo consultare inițiată de autorități 

Reprezentanții mediului de afaceri din România întâmpină adesea bariere de tot felul în desfășurarea activității, iar una dintre cele mai frecvente nevoi ale antreprenorilor...

Cât de deschise sunt firmele din România la trendul global cage-free?

Tot mai mulți consumatori și tot mai multe firme refuză să consume, respectiv să folosească ori să vândă ouă marcate cu cifra 3 și...
Ultima oră
Pe aceeași temă