3.7 C
Bucharest
Tuesday, 28 November 2023
HomeSportRasismul atinge Ucraina! Taison, insultat și eliminat, în derby-ul cu Dinamo Kiev

Rasismul atinge Ucraina! Taison, insultat și eliminat, în derby-ul cu Dinamo Kiev

Pe Stadionul Metalist din Harkov, unde Şahtior îşi dispută meciurile de pe teren propriu, Taison a faultat un adversar, apoi a devenit victima insultelor rasiste venite din tribuna oaspeţilor, în minutul 74 al meciului.

Brazilianul le-a arătat degetul mijlociu fanilor şi a şutat o minge înspre sectorul de unde au fost proferate jignirile. Arbitrul a întrerupt partida cinci minute, timp în care jucătorii au mers la vestiare. Taison a părăsit terenul în lacrimi, dar îmbrăţişat şi consolat de jucători ai echipei din Kiev.

Înainte de reluarea meciului, internaţionalul brazilian de 31 de ani, care evoluează în Ucraina din 2011, a primit cartonaşul roşu pentru reacţia sa, în minutul 82. 

Clubul Şahtior Doneţk a emis un comunicat, în care a condamnat incidentele şi a cerut măsuri ferme pentru a elimina rasismul de pe stadioane.

Şahtior s-a impus cu 1-0 în fața formației din Kiev (Krivţov ’18) şi conduce în clasament, cu 40 de puncte. Dinamo Kiev este pe locul 4, cu 27 de puncte, după Zoria, 28 de puncte – locul 2 şi Desna – tot 27 de puncte, locul 3.

Cele mai citite
00:00:41

VIDEO. Salvatorii ajung la muncitorii indieni prinși în tunel

Rudele celor 41 de bărbați care se află de 17 zile într-un tunel din nordul Indiei au declarat că sunt fericite și nerăbdătoare să...

28 noiembrie, ziua cea mare a Bucovinei! Se împlinesc 105 ani de la unirea cu țara

1918 a fost un an deosebit. România a fost la un pas să dispară ca stat, dar a terminat să fie mai mare...

Cătălin Drulă: Dosarul privind achiziția de vaccinuri este „ cel mai mare malpraxis judiciar”

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a declarat luni că dosarul privind achiziţia de vaccinuri este „ cel mai mare malpraxis judiciar" pe care l-a văzut...
Ultima oră
Pe aceeași temă