19.9 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSportRaluca Turcan: Victor Ponta vrea să-i păcălească pe profesori

Raluca Turcan: Victor Ponta vrea să-i păcălească pe profesori

Deputatul PDL Raluca Turcan susține că premierul Victor Ponta face promisiuni mincinoase pentru a atrage sprijinul profesorilor și al liderilor de sindicat în campania electorală.

„Interesele electorale ale lui Victor Ponta sunt mai presus de orice. Nu-i pasă de educație, nu-i pasă de profesori sau de noua generație. Vrea doar voturi obținute prin minciuni pe bandă rulantă. Acum premierul pregăteşte și anunță cu surle și trâmbițe că va institui o serie de măsuri prin care va reduce norma didactică. Să fie oare adevărat? Eu cred că nu pentru că Ministerul sterul Educaţiei Naţionale nu a anunţat o astfel de măsură. Nu există, conform transparenţei deciziei instituţionale, un proiect de lege în dezbatere publică care să prevadă  acest lucru”, a declarat Raluca Turcan. 

Deputatul PDL consideră că reducerea normei didactice nu ar echivala și cu o creștere a actului didactic și că mai mult, probabil aceasta ar genera o nouă taxă marca Ponta. 

„Poate că Ponta va reduce şi norma didactică, dar nu ştim dacă prin această măsură va creşte calitatea actului didactic.  Probabil imediat va impune și o nouă taxă pe care o vom plăti! Ne-a promis autostradă. A impus taxa pe combustibili de 7 eurocenţi pe litru. Taxa o plătim, iar autostrada o vom aştepta mult şi bine. Ne-a promis finanţare pentru programe de after-school sau pentru programe în agricultură. A impus taxa pe stâlp. Taxă o plătim cu toţii, prin scumpirile la alimente, la transport, la energie, dar programele promise nu le-a implementat. În goana după voturi promite, face şi desface. Dar, din păcate, aceste măsuri sunt doar pe hârtie.  Premierului nu îi este greu să promită cadouri. Probabil că, toate aceste promisiuni, vor constitui în realitate doar justificări pentru noi taxe şi impozite”,a mai spus Raluca Turcan.

Deputatul PDL consideră că această "găselniţă de moment" a fost aruncată în spaţiul public de Victor Ponta și pentru a muta centrul atenţiei de pe adevăratele probleme din sistemul educaţional. 

„Fac un apel către liderii de sindicat şi către toate cadrele didactice să respingă minciunile electorale ale premierului şi să ceară ce li se cuvine: bani pentru naveta şcolară, fonduri pentru examenele naţionale şi un Cod Etic clar, echilibrat şi la nivelul standardele europene”, a declarat Raluca Turcan.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 773: SUA anunță un ajutor militar de 6 miliarde dolari pentru Kiev. VIDEO

Ministrul american al Apărării, Lloyd Austin, a anunţat o nouă componentă de asistenţă militară pentru Ucraina în valoare de şase miliarde de dolari, într-un...

Mașină făcută scrum pe Autostrada București – Pitești

Potrivit informațiilor furnizate de ISU Giurgiu, un autoturism a fost cuprins de flăcări sâmbătă pe autostrada A1 București-Pitești, la kilometrul 34, pe sensul de...

Modificări de trasee în acest weekend, în timpul desfășurării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”

Cu ocazia organizării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”, în zilele de 27.04.2024 (sâmbătă) și 28.04.2024 (duminică), între orele 09:00 – 22:00, circulația rutieră va fi restricţionată pe Șos....
Ultima oră
Pe aceeași temă