33.4 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSportRaluca Turcan: Reducerea concediului maternal impune măsuri guvernamentale pentru susţinerea natalităţii

Raluca Turcan: Reducerea concediului maternal impune măsuri guvernamentale pentru susţinerea natalităţii

Reducerea concediului maternal trebuie suplinită cu măsuri din partea Guvernului pentru susţinerea natalităţii, printre soluţiile necesare fiind legislaţia care să reglementeze profesia de bonă şi un plan pe termen scurt de construcţie a creşelor, susţine deputatul PDL Raluca Turcan, informează Agerpres.

“Dacă s-ar reduce concediul maternal ar trebui obligatoriu să existe din partea Guvernului un plan de măsuri pentru susţinerea natalităţii. (…) Consider că măsura reducerii concediului maternal este o soluţie extremă, care ar impune simultan soluţii alternative de compensare. Guvernul trebuie să prezinte un plan de politici pentru susţinerea natalităţii, unde, printre soluţiile imediate, subliniez necesitatea unei legislaţii care să reglementeze profesia de bonă şi un plan pe termen scurt de construcţie de creşe”, afirmă deputatul PDL.

Turcan mai spune că reducerea perioadei de concediu maternal este o măsura care se răsfrânge direct asupra natalităţii, în condiţiile în care, în România, reducerea natalităţii şi îmbătrânirea populaţiei sunt lucruri reale, cu consecinţe dramatice şi vizibile inclusiv în dezbaterea actuală, legată de bugetul de pensii.

Pe 21 noiembrie, Raluca Turcan spunea că democrat-liberalii au greşit anunţând înjumătăţirea perioadei concediului maternal.

“Mai bine PDL s-ar concentra pe comunicarea la guvernare unde, după ce a dat o veste bună cu o primă ameliorare a salariilor, a greşit anunţând reducerea concediului pentru creşterea copilului. Nu în reducerea perioadei concediului pentru creşterea copilului stă secretul performanţei economice de la anul”, spunea Raluca Turcan, la acea dată.

Cele mai citite

Iohannis, mesaj de Ziua Drapelului Național

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, astăzi, un mesaj de Ziua Drapelului Naţional, context în care a subliniat apartenenţa României la NATO, UE şi ONU şi...

A fost ales noul secretar general al NATO

Cele 32 de state membre ale NATO l-au numit astăzi pe prim-ministrul interimar olandez Mark Rutte în postul de secretar general al Alianţei, pentru...

Mbappe și Ronaldo, resemnați. Golgheterul EURO 2024 e autogolul

Ilustrație: Marian Avramescu Supervedetele fotbalului Cristiano Ronaldo și Kylian Mbappe sunt pe cale să plece cu cozile între picioare de la Turneul Final al...
Ultima oră
Pe aceeași temă