18.8 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSportRaliuTragedie în Raliul Dakar! A murit motociclist Carles Falcon, accidentat grav în...

Tragedie în Raliul Dakar! A murit motociclist Carles Falcon, accidentat grav în etapa a doua

Motociclistul spaniol Carles Falcon a murit luni la vârsta de 45 de ani, la ceva mai mult de o săptămână după ce a suferit o căzătură în etapa a 2-a a Raliului Dakar 2024, a anunţat echipa sa, TwinTrail Racing, informează AFP, citată de Agerpres.

„Luni, 15 ianuarie, Carles ne-a părăsit. Echipa medicală a confirmat că leziunile neurologice cauzate de stopul cardio-respirator din timpul accidentului sunt ireversibile”, a scris echipa într-un comunicat.

Pe 7 ianuarie, la kilometrul 448 al probei speciale, Carles Falcon a fost victima unei căzături, după care a fost transportat în stare gravă cu un elicopter la spitalul din Al-Duwadimi. Pilotul spaniol a suferit printre altele un edem cerebral şi o fractură de vertebră cervicală şi a fost operat în noaptea de după accident într-un spital din Riad. 

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Paris Saint-Germain a cucerit titlul cu numărul 12 în Franța

Chiar dacă a remizat pe teren propriu, scor 3-3, în partida cu Le Havre, Paris Saint-Germain a cucerit titlul de campioană a Franţei, după...

Călătoria Spirituală către Înnoire și Lumină

Odată cu venirea primăverii, credincioșii ortodocși din întreaga lume își îndreaptă gândurile și inimile către unul dintre cele mai semnificative momente spirituale ale...
Ultima oră
Pe aceeași temă