18.6 C
Bucharest
Tuesday, 3 October 2023
HomeSportRaliuEtapă de drift street în Capitală. „Campionii sunt pe circuit, nu pe...

Etapă de drift street în Capitală. „Campionii sunt pe circuit, nu pe șosele”

Penultima etapă din Campionatul Național de Drift la clasa street, organizată sub sloganul “Campionii sunt pe circuit, nu pe șosele”, va avea loc în acest weekend la Poligonul Moto din Sectorul 3 al Capitalei, anunță RoDrift.

Scopul acestui proiect este de a promova sportul de performanță și de a crește gradul de conștientizare cu privire la pericolele din trafic în rândul tinerilor. Prin intermediul acestui eveniment, RoDrift își propune să atragă pasionații de motorsport către competițiile din Campionatul Național de Drift și să promoveze activitățile sportive organizate și legal constituite sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv și a Agenției Naționale pentru Sport.

Evenimentul se va desfășura pe 16 și 17 septembrie la Poligonul Moto Pallady de pe strada Drumul Gura Bădicului, Sector 3, București. Zeci de piloți amatori s-au înscris deja la etapa care continuă sezonul în Campionatul Național de Drift, clasa street. Accesul publicului va fi gratuit în ambele zile. Pe lângă competiția de la street, publicul va putea urmări în acțiune și piloți profesioniști de drift, care nu vor face doar demonstrații, dar vor ține și cursuri de responsabilizare și prevenire. Totodată, fanii vor avea șansa unei curse pe circuit în dreapta profesioniștilor.

În plus, în premieră prin intermediul acestui proiect, toti pasionatii de drift au posibilitatea de a concura pe circuit. Cel mai bun va primi oportunitatea de a concura în etapa finală de pe Transilvania Motor Ring. “Datorită faptului că am primit atât de multe solicitări de la amatori care vor să practice acest sport într-un cadru legal, am decis că la această etapă să realizăm două circuite distincte, unul pentru toți amatorii înscriși și unul pentru piloții licențiați de la clasa Street, oferind astfel șansa tuturor pasionaților de a-și testa limitele pe circuit, într-un cadru organizat și sigur. Sperăm astfel, ca pe viitor, amatorii care vor performa la această etapă să devină piloți profesioniști de drift, adevărați campioni pe circuitul RoDrift”, a spus Denis Manea, vicepreședintele RoDrift. Acest proiect, finantat de Primaria Sectorului 3 cu fonduri nerambursabile de la bugetul local încurajează promovarea sportivității și a siguranței rutiere, dar si dezvoltarea unei culturi a respectului și responsabilității în rândul tinerilor pasionați de motorsport, cu impact pozitiv asupra comunității și a societății în general.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Bani de la stat pentru românii care se întorc în țară. Condiția pe care trebuie s-o îndeplinească

„Statul, prin instituțiile sale, face eforturi constante pentru ca oamenii să revină acasă. O primă dovadă că statul român este interesat de soarta...

Insistențele României și ale Bulgariei par să fie inutile. Nu există un termen limită pentru primirea în Schengen

Comisarul european pentru Afaceri Interne, Ylva Johansson, a declarat că nu există un termen limită până la care o țară candidată poate fi primită...

Bani de la stat pentru românii care se întorc în țară. Condiția pe care trebuie s-o îndeplinească

„Statul, prin instituțiile sale, face eforturi constante pentru ca oamenii să revină acasă. O primă dovadă că statul român este interesat de soarta...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies