18.8 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSportRafael Nadal câștigă al 14-lea său titlu la Roland Garros

Rafael Nadal câștigă al 14-lea său titlu la Roland Garros

Spaniolul Rafael Nadal l-a învins pe norvegianul Casper Ruud cu 6-3, 6-3, 6-0 și a câștigat duminică al 14-lea titlu la Roland Garros. Nadal și-a mărit recordul de titluri de Grand Slam la simplu masculin la 22, cu două mai mult decât sârbul Novak Djokovic și elvețianul Roger Federer.

În ultimii ani, pe măsură ce se apropia tot mai mult de apusul carierei sale, Rafael Nadal a discutat în mod constant despre vârsta sa înaintată cu un dispreț total. În timp ce mulți văd în maturitatea sa partea bună a lucrurilor, el nu vede nimic, notează The Guardian.

Timp de 20 de ani și-a abordat cariera cu aceeași atitudine pozitivă, cu același calm, cu aceeași acceptare și luptă, chiar dacă a trecut prin multe încercări.

După o perioadă de două săptămâni în care a reușit să scoată la iveală ce e mai bun din el, Nadal l-a făcut praf pe Casper Ruud, câștigând cu 6-3, 6-3, 6-0 și obținând un nou record, adică al 14-lea titlu la Roland Garros.

Nadal și-a extins, de asemenea, recordul masculin de Grand Slam din toate timpurile la 22, creând o diferență notabilă între el și cei doi mari rivali ai săi, Novak Djokovic și Roger Federer, care au amândoi câte 20 de titluri majore.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Nu se mai găsesc saci în sectorul 1! Armand și Tudorache își fac mâna pentru alegeri

Ilustrație: Marian Avramescu Un fenomen extrem de rar pe raza sectorului 1 din Capitală, de aproximativ trei ani și jumătate, a început să fie...

Goluri românești în Turcia! Sorescu și Drăguș au marcat pentru Gaziantep

Internaţionalii români Deian Sorescu şi Denis Drăguş au marcat câte un gol în partida pe care Gaziantep FK a pierdut-o cu scorul de 2-4...

Alegerea Care Controlează Viitorul Copilului

Una dintre primele și cele mai importante decizii pe care le iau părinții după nașterea unui copil este modul în care vor hrăni...
Ultima oră
Pe aceeași temă