16.5 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSportRadu Stroe: Datele din teritoriu pot răsturna situaţia la Curtea Constituţională

Radu Stroe: Datele din teritoriu pot răsturna situaţia la Curtea Constituţională

Ministrul delegat pentru Administraţie, Radu Stroe, a declarat că datele primite din teritoriu privind listele electorale permanente sunt de natură să răstoarne situaţia de la Curtea Constituţională, care urmează să ia o decizie privind validarea sau invalidarea referendumului din 29 iulie.

Radu Stroe a confirmat ca s-au primit până acum la MAI toate datele din teritoriu privind listele electorale permanente. Centralizarea acestora este în curs, iar listele acutalizate vor fi gata până luni dimineaţă, iar marţi datele vor ajunge pe masa judecătorilor Curţii Constituţionale.

Citeşte şi Monica Macovei: Este ILEGAL să modifici listele electorale deja actualizate până pe 10 iulie

“Este o categorie importantă de cetăţeni ale căror acte de identitate sunt expirate de ani de zile. Mai sunt apoi cei de afară. Vor fi modificări majore”, a spus Radu Stroe, care întrebat dacă acestea sunt de natură să răstoarne situaţia la Curtea Constituţională, a răspus, după câteva secunde de gândire: “Da”.

Aproape un milion de persoane ar avea actele de identitate expirate, potrivit România TV, şi, potrivit deciziei Guvernului, ar trebui scoase din listele electorale permanente. Ministrul de Interne Mircea Duşa a refuzat să comenteze această informaţie.

 

Reamintim că CCR a cerut Guvernului Ponta doar numărul de alegători aflaţi pe listele electorale permanente la data de 10 iulie, liste în baza cărora s-a organizat referendumul.

Cele mai citite

Joost Klein, concurentul olandez, a fost exclus din finala concursului Eurovision

Joost Klein, concurentul olandez, a fost exclus din finala concursului Eurovision de sâmbătă, în urma unei plângeri depuse de un membru al echipei de...

VIDEO. Mesajul lui Mbappe. Francezul a anunțat oficial că va părăsi PSG. “Este ultimul meu an”

După șase ani de activitate la Paris Saint-Germain, Kylian Mbappe (25 de ani) a luat decizia de a pleca. Speculațiile din presa internațională s-au...

Natalia Intotero: Vom asigura și în acest an câte 15000 de lei pentru 10.000 de proceduri de fertilizare in vitro

Programul naţional de fertilizare in vitro va continua și în anul 2024, deși acum câteva luni a fost în pericol din cauza lipsei banilor.  „...
Ultima oră
Pe aceeași temă