10.7 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSportQuintus: „Câtă vreme am un cuvânt de spus în PNL, nimeni nu-i...

Quintus: „Câtă vreme am un cuvânt de spus în PNL, nimeni nu-i va sancţiona pe Orban şi Săftoiu”

Preşedintele onorific al PNL, Mircea Ionescu Quintus, nu crede că Adriana Săftoiu şi Ludovic Orban vor fi sancţionaţi pentru intervenţiile critice din timpul şedinţei Delegaţiei Permanente cu privire la oportunitatea alierii cu PC-ul lui Dan Voiculescu.

„Atâta vreme cât cuvântul meu va cântări ceva în partidul ăsta, nu se vor lua măsuri de sancţiune nici împotriva Adrianei Săftoiu nici împotriva lui Orban. Nici măcar de avertisment nu putem vorbi”, a declarat Mircea Ionescu Quintus pentru România liberă.

Liberalul îşi aminteşte că a avut o contribuţie importantă la aducerea Adrianei Săftoiu în partid şi spune despre ea că este o persoană „independentă”, care „nu merge cu turma”. „Orban e aşa cum e, e ca şi copilul meu. El a făcut pe fabulistul la Delegaţia Permanentă, dar doamna Săftoiu a făcut observaţii de morală politică. Sincer, mi s-au părut mult mai puţin potrivite replicile preşedintelui Antonescu decât ale celor doi”, mai spune Quintus. În opinia sa, liderul PNL nu se gândeşte să-i excludă pe cei doi deputaţi şi nici să le dea o lecţie, aşa cum a relatat presa. „În partid părerile se exprimă liber, nu ştiu ce l-a deranjat pe preşedinte, dar nu cred că-i trece prin cap să sancţioneze”, a conchis fostul preşedinte al PNL.

De aceeaşi părere este şi preşedintele fondator Radu Câmpeanu: „Nu este momentul acum să îndepărtăm oamenii. Nici o excludere nu e binevenită fie ea şi pentru a întări autoritatea liderului.” Seniorul PNL nu ezită să-l înţepe discret pe Crin Antonescu: „Asta e, e preşedintele nostru, l-am ales, mergem cu el mai departe.” Despre sancţionarea Adrianei Săftoiu au vorbit şi alţi membri ai partidului precum, Dan Mihalache sau Puiu Haşotti, care au ţinut să precizeze că aceasta ar trebui să-şi însuşească disciplina de partid.

Câmpeanu: „Felix nu e singur”

Despre alianţa de centru dreapta dintre PNL şi PC, seniorii liberali spun că este un „pas mic, dar util” care nu aduce nici „foloase, nici pagube”. „O înţelepciune evreiască spune că puţin înseamnă mult mai mult decât nimic. Trebuia să facem asta ca un prim pas înainte de a discuta despre unificarea opoziţiei”, argumentează Quintus. Cât despre pata de pe imaginea PC-ului, Radu Câmpeanu spune că PNL poate trece cu vederea: „Felix nu e singur. E cel puţin câte un Felix în fiecare partid, ba chiar şi la putere”. În opinia celor doi, adevăratele probleme în construcţia politică gigant la care lucrează astăzi Ponta şi Antonescu abia încep. „Cu PC-ul a fost uşor, e un partid mic, nepretenţios, un partid patronal. PSD-ul în schimb e un partid sindical. Va trebui să rezolvăm probleme ideologice, programatice, de strategie “, subliniază Quintus. El e însă optimist că se va ajunge la o înţelegere atâta vreme cât se va renunţa la orgolii şi dacă se vor aşeza la masă „adevăraţi oameni de stat, Ion Iliescu şi Adrian Năstase”.

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă