2.7 C
Bucharest
Monday, 4 December 2023
HomeSportPSD vrea Primaria Clujului de la Boc

PSD vrea Primaria Clujului de la Boc

Conducerea centrala a PSD in frunte cu Mircea Geoana s-a deplasat ieri la Cluj pentru intalnirea cu sefii organizatiilor din nord-vestul tarii pentru a evalua stadiul de pregatire a alegerilor locale. Scopul in zona al PSD: debarcarea lui Boc.
Daca PNL analizeaza posibilitatea de a o trimite pe Norica Nicolai in batalia electorala pentru castigarea Primariei Clujului condusa acum de liderul PD-L Emil Boc, pesedistii se pregatesc si ei sa desemneze un candidat cu sanse. Singurul doritor al sefiei filialei Cluj a PSD, Vasile Dancu, este de parere ca partidul nu se afla in cea mai buna situatie in aceasta perioada preelectorala. Vasile Dancu sustine de asemenea ca aliantele preelectorale nu au fost si nu reprezinta o solutie buna pentru PSD, iar in ceea ce priveste coalitiile la guvernare, coabitarea dintre stanga si dreapta s-a dovedit imposibila.

Social-democratul Dancu a fost ales in unanimitate sa-i succeada lui Ioan Rus, cel care a demisionat de la sefia organizatiei clujene in urma cu o luna. "Primul lucru pe care trebuie sa-l facem este sa ne adunam sa pregatim alegerile locale. Emil Boc nu este usor de invins, nu numai de PSD, in general. Este un presedinte de partid si stim ca presedintii de partid sunt votati de electorat, dar nu este de neinvins", crede Vasile Dancu. El s-a retras din functia de vicepresedinte PSD pe probleme de strategie in luna iulie a anului trecut. In octombrie a provocat indignarea colegilor de partid dupa ce a declarat in presa ca PSD trebuie sa scape de "javrele batrane" si de "resturile bolsevice". De altfel, unele surse sustin ca Dancu insusi ar putea fi desemnat de PSD candidat la Primaria Clujului. Cat priveste primariile de sector ale Capitalei, se pare ca PSD intentioneaza sa-i arunce in competitie, cu mici exceptii, pe fostii primari din timpul guvernarii Nastase. Dar pentru Primaria Capitalei inca sunt in discutie nume precum Cristian Diaconescu, Victor Ponta sau Marian Vanghelie, noutatea fiind aceea ca toti au spus "nu" conducerii partidului. Ca PSD are dificultati in a gasi candidatul ideal este confirmat si de faptul ca Mircea Geoana s-a declarat dispus sa accepte ca un independent sa candideze in numele partidului la Primaria Bucuresti.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă