12.7 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăSportPSD sustine Guvernul PNL-UDMR

PSD sustine Guvernul PNL-UDMR

Social-democratii pun conditii pentru a sustine guvernul care va fi prezentat de primul-ministru in Parlament, fara Partidul Democrat. Decizia a fost adoptata cu o larga majoritate, existand o abtinere si un vot impotriva, a anuntat, astazi, presedintele formatiunii, Mircea Geoana, la finalul sedintei Comitetului Executiv al partidului.

PSD doreste:
– cresterea absorbtiei fondurilor comunitare pana la nivelul mediu al tarilor care au aderat,
– finalizarea si implementarea programului-post-aderare,
– clarificarea urgenta a tuturor acuzelor de coruptie la nivel inalt aduse reciproc de presedinte si premier, respectiv de PNL si PD,
– depolitizarea Justitiei si continuarea luptei impotriva coruptiei.
 
"PSD are in acest moment responsabilitatea de a asigura o minima deblocare a functionarii structurilor statului, decizia noastra este de a acorda un vot pentru un guvern restructurat fara Partidul Democrat, alternativa la un astfel de vot ar insemna continuarea functionarii guvernului Tariceanu cu PNL, PD si UDMR, si, intre doua rele, am ales raul cel mai mic. PSD considera obligatorie deblocarea actului de guvernare, solutia propusa de premier si ca structura, dar si ca si componenta nominala revenindu-i in totalitate", a subliniat Geoana.

El a aratat ca social-democratii vor continua "energic" demersul suspendarii presedintelui si "eliminarea de la guvernare a puterii de dreapta", prin promovarea in Parlament a programului legislativ Romania sociala".

Mircea Geoana a aratat ca PC si PRM sustin demersul suspendarii presedintelui, initiat de PSD.

"Nu o vom face cu nicio bucurie – votul pentru un guvern restructurat – dar, intre doua rele, trebuie sa dam tarii un minim de stabilitate politica. Vom vota strict pentru restructurarea guvernului si eliminarea PD, ne pastram intreaga libertate de actiune pentru introducerea de motiuni simple sau de cenzura in privinta neindeplinirii unor criterii minime obligatorii, indispensabile pentru ramanerea acestui guvern restructurat la guvernare", a explicat liderul social-democrat.

Mircea Geoana a subliniat ca PSD nu se va asocia in niciun fel la actul guvernarii la nivel central sau teritorial.

"Romania nu poate avea decat un guvern bazat pe Romania sociala, iar acesta poate fi prin alegeri la termen sau anticipate", a aratat el.

Liderul PSD crede, totusi, ca propunerea premierului in privinta viitorului cabinet are "elemente criticabile", intre acestea fiind unificarea Ministerului Economiei si Comertului cu Ministerul Finantelor, lipsa unor atributii clare pentru Ministerul Dezvoltarii si, nu in ultimul rand, "substratul intelegerii politice dintre PNL si UDMR cu privire la acordarea mai multor portofolii catre formatiunea condusa de Marko Bela".

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandihttp://cristina-darmina-iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite

Rusia avertizează Franța că-i va ataca eventualele trupe trimise în Ucraina

Rusia a avertizat miercuri Franţa că, dacă preşedintele Emmanuel Macron va trimite trupe în Ucraina, atunci acestea vor fi văzute ca ţinte legitime de...

Guvernul discută Programul Național de Reformă pe anul 2024

Guvernul Ciolacu are pe ordinea de zi a ședinței din 9 mai 2024 un Memorandum pentru "Aprobarea Programului Național de Reformă 2024", elaborat conform...

Rusia avertizează Franța că-i va ataca eventualele trupe trimise în Ucraina

Rusia a avertizat miercuri Franţa că, dacă preşedintele Emmanuel Macron va trimite trupe în Ucraina, atunci acestea vor fi văzute ca ţinte legitime de...
Ultima oră
Pe aceeași temă