12.2 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSportProiect USL privind confiscarea bunurilor din surse ilicite

Proiect USL privind confiscarea bunurilor din surse ilicite

Copreşedintele USL Victor Ponta a declarat, luni, că parlamentarii Uniunii vor înainta spre dezbatere în Parlament un proiect de lege care preia în totalitate decizia-cadru 212/2005 a Consiliului JAI, aplicată deja la nivel european, care prevede confiscarea bunurilor provenite din surse ilicite, scrie Mediafax.

“Vom prezenta poate chiar azi (luni – n.r.), dacă suntem gata din punct de vedere tehnic, dacă nu, mâine (marţi – n.r.), un proiect de lege, pe care îl depunem în Parlament, care preia în totalitate decizia cadru 212/2005 a Consiliului JAI, a Consiliului UE, o directivă care se aplică deja la nivel european şi care prevede confiscarea bunurilor provenite din surse ilicite”, a spus Ponta, după şedinţa USL.

El a susţinut că USL va veni astfel cu o rezolvare la discursul “demagogic” al preşedintelui Traian Băsescu, care doar ar vorbi legat de subiect.

“În acest fel, discursul domnului preşedinte Băsescu, destul de deamgogic, va avea o rezolvare, din nou, din partea USL, aşa cum am făcut proiectul de lege pentru reducerea numărului de parlamentari, la fel facem acest proiect de lege şi-l depunem (…) E un subiect demagogic al lui Traian Băsescu, la care noi venim cu rezolvarea. El vorbeşte, noi facem, ceea ce cred că e un raport foarte corect”, a spus Ponta.

El a adăugat că PDL nu are de ce să se opună unui astfel de proiect de lege.

“Sperăm ca cei de la PDL să nu voteze împotrivă, trebuie confiscate toate bunurile şi toate averile dobândite ilicit. Putem să o facem prin acest proiect de lege, care să preia în totalitate în legislaţia românească decizia cadru 212/2005 a Consiliului JAI. În acest fel, orice discuţii despre averi şi bunuri dobândite ilicit trebuie să înceteze, trebuie să fie confiscate. Nu văd de ce PDL s-ar opune la acest proiect de lege”, a spus Ponta.

Cele mai citite

Minciuna care scoate Generația Z în stradă

Tămbălăul generației Z de la Tbilisi, capitala statului Georgia din Caucaz, e un caz-școală despre cum acționează serviciile secrete străine într-o țară cu democrație...

Miron Cosma, urmărit penal în dosarul Mineriadei, dă vina pe Ion Iliescu

Miron Cosma, fost lider al minerilor din Valea Jiului, dă vina pe Ion Iliescu pentru victimele înregistrate în timpul Mineriadei din 13 - 15...

Un iranian cu mandat de arestare în Emiratele Arabe Unite este protejat de …DIICOT

La ora actuală, serviciile de informații de la noi sunt în alertă pentru că un cetățean iranian care a escrocat băncile din Emiratele...
Ultima oră
Pe aceeași temă