Primoz Roglic, noul lider din Turul Spaniei

Ciclistul sloven Primoz Roglic (Jumbo-Visma) a câştigat marţi etapa a 10-a a Turului Spaniei, un contratimp individual pe distanţa de 36,2 km, desfăşurat între localităţile franceze Jurancon şi Pau, şi a urcat pe primul loc în clasamentul general.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 03.09.2019 - 20:41

Slovenul l-a detronat în clasament pe columbianul Nairo Quintana (Movistar) și este principalul favorit la victoria finală.

Primoz Roglic, specialist al contratimpului, a încheiat în 47 min 05 sec, urmat pe podium de neozeelandezul Patrick Bevin (CCC), la 25 sec, şi francezul Remy Cavagna (Deceuninck-Quic Step), la 27 sec.

În clasamentul general, Roglic conduce cu timpul de 36 h 05 min 29 sec, fiind mai rapid cu 1 min 52 sec decât ocupantul poziţiei secunde, veteranul spaniol Alejandro Valverde (Movistar), cu 2 min 11 sec decât columbianul Miguel Angel Lopez (Astana). Pe locul 4, la 3 minute, este Nairo Quintana, precedentul purtător al tricoului roşu.

Miercuri, etapa a 11-a, lungă de 180 km, va avea startul la Saint-Palais (Pirineii Francezi) şi se va încheia la Urdax-Dantxarinea, în Ţara Bascilor.

Comentarii