12.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSportPrima reacție de la Cotroceni, după moțiunea de cenzură: Opoziția și-a îndeplinit...

Prima reacție de la Cotroceni, după moțiunea de cenzură: Opoziția și-a îndeplinit datoria

Consilierul prezidențial Dan Mihalache a declarat, referitor la moțiunea de cenzură de marți a PNL, că Opoziția și-a făcut datoria. De asemenea, Mihalache a subliniat că este răspunderea Coaliției de a decide cât mai prelungelte ”criza” din România. 

“Din punctul nostru de vedere, Opoziția și-a exercitat dreptul constituțional de a depune o moțiune de cenzură în această sesiune. Din acest moment, cel puțin pentru această sesiune, este răspunderea PSD și a coaliției de guvernare de a decide cât mai prelungește această criză pe care de la distanță o percep mai bine în ce privește consecințele ei asupra imaginii României. Este răspunderea PSD și a coaliției în momentul de față”, a spus Mihalache cu privire la respingerea moțiunii de cenzură.

Citește și: A patra moțiune de cenzură a picat. Victor Ponta rămâne la Palatul Victoria

El a susținut că Administrația Prezidențială colaborează cu Guvernul, conform Constituției și legii.

“Colaborăm în parametrii Constituției și a legii, dar există o evidentă problemă pe care doar PSD se face că nu o vede”, a afirmat Dan Mihalache.

De asemenea, Mihalache a precizat, referitor la declarațiile lui Victor Ponta că relația lui cu președintele Klaus Iohannis nu este cea pe care și-ar fi dorit-o, că este ”foarte greu să colaborezi cu un premier fost trimis în judecată”. 

Moțiunea de cenzură “Alege între România și Ponta, un premier compromis. Demite-l pe Victor Ponta!”, inițiată de liberali, a fost respinsă marți în ședința de plen a Parlamentului.

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă