12.2 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSportFotbalPreview Sevilla - Juve: Spaniolii au câștigat toate cele 3 semifinale anterioare...

Preview Sevilla – Juve: Spaniolii au câștigat toate cele 3 semifinale anterioare jucate pe teren propriu în UEFA Europa League

Sevilla și Juventus se întâlnesc joi, 18 mai, în manșa secundă a semifinalei UEFA Europa League, iar spaniolii pleacă ca favoriți.

Golul marcat de Federico Gatti în prelungirile reprizei a dou a privat Sevilla de o victorie în prima manșă la Juventus, dar bianconerii ar putea să-și ia revanșa. Sevilla, de șase ori câștigătoare a competiției, este neînvinsă în 18 meciuri de Europa League pe Ramón Sánchez-Pizjuán (16 victorii, 2 egaluri).

Cu toate acestea, Massimiliano Allegri a mai câștigat la Sevilla. În noiembrie 2016, echipa sa, Juve, a fost condusă cu 1-0 în primele zece minute ale unui meci din UEFA Champions League la Sevilla, dar s-a mobilizat după ce gazdele au avut un om eliminat.

Leonardo Bonucci – care a ajuns la cea de-a 500-a apariție în toate competițiile pentru club în prima manșă a acestui meci – a marcat al doilea gol în victoria cu 3-1.

“Acesta este unul dintre cele mai importante meciuri din cariera mea. Trebuie să ai un respect enorm pentru Juve, care a câștigat cam totul, dar sperăm să putem lupta pentru al șaptelea titlu Europa League. Știm cu joacă Juve și credem că știm cum să o contracarăm. Trebuie să fim concentrați, să știm când să ne apărăm și să rămânem răbdători”, a spus antrenorul spaniolilor, José Luis Mendilibar.

“Sevilla este o echipă puternică, care a jucat bine la Torino. După primul gol am fost puțin dezorganizați, dar apoi ne-am adunat în a doua repriză. Mâine știm că vor fi susținuți de fanii lor, dar noi vom fi pregătiți pentru orice. Am muncit cu toții împreună pentru a ajunge aici, iar mâine avem ocazia să ajungem în finală,” a spus Allegri, antrenorul celor de la Juventus.

Echipe probabile

Sevilla: Bounou; Navas, Badé, Gudelj, Acuña; Fernando, Rakitić; Ocampos, Lamela, Gil; En-Nesyri.

Juventus: Szczęsny; Danilo, Gatti, Alex Sandro; Cuadrado, Fagioli, Locatelli, Rabiot, Kostić; Di María; Vlahović

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă