31.5 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăSportPreședintele Klaus Iohannis: PSD răspunde integral și definitiv de legea salarizării

Președintele Klaus Iohannis: PSD răspunde integral și definitiv de legea salarizării

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat, luni, că PSD răspunde integral și definitiv de legea salarizării, punctând că așteptarea ca el să modifice ceva este puțin "deplasată și exagerată", potrivit Agerpres.

"Legea, din câte știu eu, a trecut abia printr-o Cameră și urmează să intre în Camera Deputaților, care este Cameră decizională. Atunci când ajunge la mine, la promulgare, probabil voi face câteva declarații mai ample, dar pot să vă spun de pe acum câteva idei legată de această lege.

Ea a apărut fiindcă este în programul de guvernare al PSD. PSD de la început a spus că vrea această lege, are majoritatea, controlează toate majoritățile din Parlament, are Guvernul. Este o lege pentru care răspunde integral și definitiv inițiatorul, recte PSD. Cred că este bine să nu uităm acest aspect", a spus Iohannis, după ce a vizitat expoziția "Aici-Acolo", organizată la Muzeul Național Cotroceni.

El a subliniat că așteptarea ca el să modifice această lege este "puțin deplasată și exagerată".

"Opoziția, sindicatele, organizații profesionale au avut opinii pe care unii le-au spus în spațiul public, unii încă nu. Așteptarea să modific eu ceva la lege mi se pare puțin deplasată, chiar în cazul în care aș trimite o lege, acum vorbesc la modul general, în Parlament, dacă cei care au inițiat-o țin morțiș să rămână așa, așa rămâne și nu vreau să apară impresia că pe o lege asumată explicit, vocal și clar de PSD trebuie să intervină altcineva mi se pare o așteptare care este puțin exagerată", a afirmat șeful statului.

Cele mai citite

Risc de proteste și atentate la JO de la Paris

Franța intenționează să desfășoare aproximativ 35.000 de polițiști în fiecare zi în timpul Jocurilor și 45.000 pentru Ceremonia de deschidere Milioane de vizitatori și mii...
Ultima oră
Pe aceeași temă