17.3 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăSportIohannis îi atacă dur pe Tăriceanu și Dragnea: Nu pot să mă...

Iohannis îi atacă dur pe Tăriceanu și Dragnea: Nu pot să mă fac că nu văd că preşedintele Camerei Deputaţilor este o persoană condamnată penal, iar președintele Senatului este trimis în judecată. Este o circumstanţă îngrijorătoare

UPDATE 15.27: Tăriceanu îi răspunde lui Iohannis, după atacul dur lansat de șeful statului: Refuz conflictul pe care încearcă să îl deschidă, pentru că românii s-au săturat de conflicte. Sper că va înțelege momentul în care se află România și rolul constituțional pe care îl are 

„Da, îmi doresc ca preşedintele să fie un partener în proiectele pentru România, începând cu susţinerea „statului de drept”, nu a „statului drepţi” pe care îl susţine acum. Mi-aş dori să îl aud pe Preşedintele României susţinând o lege care să reglementeze strict ascultatul telefoanelor românilor şi să penalizeze excesele şi abuzurile instituţiilor de forţă. Refuz conflictul pe care Klaus Iohannis încearcă să îl deschidă, pentru că românii s-au săturat de conflicte. Sper doar, că preşedintele va înţelege momentul în care se află România şi rolul constituţional pe care îl are”, a afirmat el.

 

 


Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), că este „o circumstanță îngrijorătoare” că la șefia Camerei Deputaților este o persoană condamnată penal, în timp ce președintele Senatului este trimis în judecată, pentru minciună penală.

„Nu pot să mă fac că nu văd: preşedintele Camerei Deputaţilor este o persoană condamnată penal şi cu o urmărire penală în curs; preşedintele Senatului este o persoană trimisă în judecată pentru minciună penală. Asta este o circumstanţă îngrijorătoare”, a declarat Klaus Iohannis, vineri,  la ședința noului Consiliu Superior al Magistraturii.

Afirmațiile vin în contextul în care ministrul Justiției, Florin Iordache, afirma, la Parlament, că Legea amnistiei și grațierii „ar fi de bun augur”.

În opinia șefului statului, o Lege a aministiei şi a graţierii ar fi „o catastrofă pentru democraţia românească”, întrucât „ar spăla păcatele unor hoţi periculoşi, dar ar albi dosarele unor politicieni”.

„Un astfel de precedent creat ar duce la dispariţia egalităţii în faţa legii. De asta spun că ar duce la dispariţia statului de drept din România. Ar duce România pe o traiectorie care o depărtează de valorile europene, pe o traiectorie care ar îndepărat-o de la valorile euroatlantice în care românii cred”, a spus Iohannis.


Citește continuarea aici: Președintele Klaus Iohannis îl atacă dur pe ministrul Justiției, Florin Iordache, autorul „Marței Negre”, după ce a afirmat în Parlament că Legea amnistiei și grațierii „ar fi de bun augur”: Ar fi o catastrofă pentru democrația din România. Dacă ar exista o astfel de inițiativă, m-aș opune cu toată greutatea și puterea funcției prezidențiale


Reacția președintelui vine după ce, miercuri, ministrul Justiției Florin Iordache a declarat că o discuţie în Parlament a legii amnistiei şi graţierii ar fi de bun augur.

„O lege a amnistiei şi graţierii nu a fost susţinută de noi în campania electorală dar o astfel de lege discutată în Parlament, din punctul meu de vedere, este de bun augur. Dacă venim cu o astfel de lege, locul unde se poate discuta şi analiza este Parlamentul”, le-a spus Iordache jurnaliştilor, miercuri, după audierea din Parlament.

La 6 ianuarie 2017, potrivit legii, în prezența președintelui țării, Klaus Iohannis, se constituie noul Consiliu Superior al Magistraturii pentru un mandat nou, de șase ani. Din componența noului CSM vor lipsi reprezentații societății civile. Nu din cauza viscolului, ci din cauză că Senatul a UITAT să-i aleagă. La deschiderea festivităților participă și membrii vechiului CSM, care predau ștafeta.


Citiți continuarea aici: LIVE TEXT. Prima ședință a noului CSM, în prezența președintelui țării. Amnistia și grațierea, dezideratul unor politicieni. Atac DUR la adresa ministrului Justiție, a președinților camerelor Parlamentului. De ce este în pericol statul de drept în România


În 22 aprilie 2016, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare în dosarul Referendumului, decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie fiind una definitivă.

În 23 mai 2016, procurorii DNA Brașov au dispus efectuarea urmăririi penale față de președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, pentru comiterea infracțiunilor de mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului.

 

 

 

 

Cele mai citite

Bursa de la Bucureşti a câştigat 1,86 miliarde de lei la capitalizare, în această săptămână

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a câştigat 1,86 miliarde de lei la capitalizare, în această săptămână, iar valoarea tranzacţiilor cu acţiuni a crescut cu...

VIDEO. Messi și compania revin și câștigă partida cu Montreal

Inter Miami, echipa unde evoluează Lionel Messi, s-a impus cu 3-2 în meciul cu Montreal, dar argentinianul nu a reușit să înscrie. Seria lui Lionel...

Cutremur puternic în apropierea graniței dintre Mexic și Guatemala

Un cutremur cu magnitudinea 6,4 s-a produs duminică dimineață în apropierea coastei statului mexican Chiapas, a anunțat Institutul Geologic al Statelor Unite, potrivit Reuters. Cutremurul...
Ultima oră
Pe aceeași temă