24.5 C
București
vineri, 14 iunie 2024
AcasăSportPreședintele Iohannis a semnat decretul de numire a doi adjuncți la SRI....

Președintele Iohannis a semnat decretul de numire a doi adjuncți la SRI. Cine sunt colonelul Bizadea și generalul Ciocîrlan

Președintele domnul Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul de numire în funcție a doi noi adjuncți la Serviciul Român de Informații (SRI). Este vorba de colonelul Bizadea Romeo-Cristian și de generalul de brigadă Ciocîrlan Adrian.

Cei doi adjuncți își vor prelua atribuțiile începând cu data de 1 august 2016.
 
Până în anul 2010, Adrian Ciocîrlan a ocupat diverse funcții de conducere în cadrul Direcției Generale Contraspionaj. În perioada 2010-2013, a fost șeful Direcției de Informații a Municipiului București. Între 2013-2016, a condus Direcția Generală Apararea Constituției. În anul 2015 i-a fost acordat gradul de general de brigadă.
 
El a participat la misiuni, acţiuni şi operaţiuni complexe derulate în special pe profil contraspionaj, în cooperare cu parteneri externi ai SRI.
 
Adrian Ciocîrlan a absolvit cursuri de pregătire în domeniul intelligence și studii de securitate desfășurate în țară și străinătate. A urmat cursurile Facultăţii de Psihosociologie din cadrul Academiei Naţionale de Informaţii „Mihai Viteazul", pe care le-a absolvit în anul 1996.
 
Vorbește fluent limba engleză și limba franceză. S-a născut la 25 mai 1974, în București. Este căsătorit și are doi copii.
 
Anterior numirii, Cristian Bizadea a ocupat poziția de șef al Cabinetului Directorului SRI. De la angajarea în Serviciu, în anul 2001, a deținut diferite funcții în Direcția Generală Contraspionaj: locțiitor al șefului Direcției, șef de departamente de analiză, operațiuni și planificare. În această calitate, a participat la operaţiuni derulate în cooperare cu parteneri interni și externi ai SRI. 

Totodată, el a coordonat și contribuit la o bună parte din procesele de transformare instituțională a SRI.
 
În anul 2013 a obținut titlul de doctor în sociologie la Universitatea București, cu teza intitulată „Orientul Mijlociu Extins; o perspectivă demopolitică". 
Este lector universitar și a predat cursuri de analiză a informațiilor și analiză de risc la Universitatea București și la Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul".

Este licențiat în drept al Universității „Lucian Blaga" Sibiu și are un master în comunicare și relații publice, obținut la Școala Națională de Studii Politice și Administrative din București.

Vorbește fluent limba engleză. S-a născut în anul 1976, în București. Este căsătorit și are un copil.

Cele mai citite

Tinerii vest-europeni preferă partidele suveraniste – antisistem

Din Germania, până în Franța, din Polonia până-n Spania, partidele suveraniste au reușit să convingă mai mulți tineri la alegerile europarlamentare, decât în 2019....

Martin Schulz îndeamnă proeuropenii din Parlamentul European să coopereze mai mult

Proeuropenii din Parlamentul European sunt acum obligaţi să coopereze mai mult, dar ce se întâmplă pe partea dreaptă este impredictibil pentru moment, a apreciat...

5 factori de luat în considerare atunci când alegi bănci stradale pentru parcuri

În acest articol vei citi despre 5 aspecte de luat în considerare în momentul alegerii băncilor stradale pentru parcuri. De la materialele utilizate, la...
Ultima oră
Pe aceeași temă