Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Preşedintele Federaţiei ruse de atletism a demisionat

Preşedintele Federaţiei ruse de atletism (RUSAF), Evgheni Iurcenko, a demisionat luni, în condiţiile în care instituţia pe care a condus-o, suspendată de federaţia internaţională de profil, are tot mai multe probleme legate de dopaj.

Share

Rl online 0 comentarii

13.07.2020 - 22:31

 

Om de afaceri şi fost viceguvernator al regiunii Voronej, Evgheni Iurcenko, aflat în funcţie din luna februarie, nu a oferit nicio explicaţie pentru motivele demisiei sale.

Problemele Federaţiei ruse de atletism s-au înmulţit în ultimele luni, după ce o serie de oficiali şi antrenori au fost implicaţi în scandaluri de dopaj.

RUSAF nu a plătit la termen o amendă de 5 milioane de dolari, impusă de Federaţia internaţională (World Athletics - WA) pentru încălcarea regulilor antidoping. Federaţia trebuia să achite amenda până la data de 1 iulie. În caz de neplată la termenul prevăzut, cota sa de zece sportivi ruşi autorizaţi să participe la Jocurile de la Tokyo din 2021 sub drapel neutru este teoretic suspendată.

La mijlocul lunii trecute, World Athletics anunţa că a respins solicitarea RUSAF de amânare a plăţii amenzii în valoare de 5 milioane de dolari.

Mai mulţi atleţi ruşi, între care vedeta Maria Lasiţkene, au cerut federaţiei lor să plătească amenda datorată World Athletics, afirmând că se tem că vor rata nu doar "viitorul sezon internaţional, ci şi Jocurile Olimpice de la Tokyo".

World Athletics a îngheţat, în noiembrie 2019, procesul care le-a permis sportivilor selectaţi să participe la competiţii internaţionale, după ce Federaţia rusă de atletism a fost acuzată că l-ar fi ajutat pe vicecampionul mondial la înălţime din 2017, Danil Lîsenko, să scape de o sancţiune pentru neîndeplinirea obligaţiilor sale privind localizarea în vederea efectuării unor controale antidoping.

De asemenea, Federaţia internaţională a îngheţat procesul de reintegrare a Rusiei, suspendată din noiembrie 2015 pentru instituirea unui sistem de dopaj instituţionalizat.

În martie, World Athletics a autorizat un număr maxim de zece sportivi ruşi să participe sub drapel neutru la competiţii şi la Jocurile Olimpice de la Tokyo, amânate pentru 2021.

Comentarii