19.1 C
Bucharest
Thursday, 21 September 2023
HomeSportPreşedintele CCR, despre votul în cazul Elenei Udrea: Constituția prevalează întotdeauna

Preşedintele CCR, despre votul în cazul Elenei Udrea: Constituția prevalează întotdeauna

Preşedintele CCR, Augustin Zegrean, a precizat, marţi, că nu vrea să facă nicio declaraţie cu privire la votul de luni, din Parlament, în urma căruia s-a hotărât avizarea cererilor DNA, pe numele Elenei Udrea.

Citeşte şi: UPDATE. Cererea de arestare a Elenei Udrea, miercuri dimineață, pe masa ÎCCJ

"Nu am spus că fac declaraţii. Vă rog să mă credeţi, nu urmăresc, nu mă interesează. Nu vreau să dau nicio declaraţie", a ţinut să precizeze Augustin Zegrean.

Cu toate acestea, el a ţinut să precizeze că Constituţia este cea care prevalează întotdeauna.

Cererea de arestare a Elenei Udrea în dosarul ”Gala Bute” va fi discutată, miercuri, la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Udrea a fost, marți, la sediul DNA unde a fost audiată timp de câteva ore cu privire la acuzațiile care i se aduc în dosarul Gala Bute. Luni seara, Camera deputaților a avizat cererile de încuviințare pentru urmărirea penală și arestarea preventivă în dosarul menționat.

Avocații Elenei Udrea au depus contestat votul din Parlament.

”Votul din plen nu întrunește prevederile legale. Ieri nu a fost întrunită majoritatea cerută de lege. La o chestiune atât de gravă trebuie să existe o majoritate calificată. Hotărârea este practic un vot de neavizare. Va fi un temei de apărare în sensul că cererea de arestare nu a fost avizată”, a spus avocatul deputatei, Marius Striblea.

 

Cele mai citite

Obiectivele de reformă fiscală nu sunt atinse. Rămânem în continuare cu multă evaziune şi fraudă

"Ne-am comunicat dezamăgirea pentru faptul că nu am identificat măsuri concrete care să ducă la rezolvarea unor probleme care ţin înainte de toate...

Nagorno-Karabah și dezghețarea conflictelor înghețate. Războiul NATO-Rusia se multiplică în Caucaz și devine sofisticat!

Vă aduceți aminte, prieteni, când râdeam eu, aici, la Gold FM, de Ursula von der Leyen și Klaus Iohannis, care îi făceau temenele...

Percheziții la Spitalul “Marius Nasta” din Capitală

La sediul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” au loc, miercuri dimineață, percheziții, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul București.La percheziții participă...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies