12.2 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSportPremierul Mihai Tudose, întrebat despre numirea lui Bogdan Stan ca vicepreședinte al...

Premierul Mihai Tudose, întrebat despre numirea lui Bogdan Stan ca vicepreședinte al ANAF, după ce l-a demis de la șefia instituției: Trebuia să coordoneze și Antifrauda și Vama, ceea ce nu a făcut. Acum se ocupă de colectare fiscală

Premierul Mihai Tudose a explicat, marți dimineața, decizia de a-l numi pe Bogdan Stan ca vicepreședinte al ANAF, la câteva zile după ce l-a demis de la șefia instituției.

„Ca și președinte ANAF trebuia să coordoneze și Antifrauda și Vama, ceea ce nu a făcut. Acum este pe colectare fiscală. Peste o lună, vom face o evaluare, de la președinte la vicepreședinți”, a spus Mihai Tudose, întrebat de ce l-a numit pe fostul șef al Fiscului ca vicepreședinte al aceleiași instituții.

În 20 iulie, fostul șef al ANAF, Bogdan Stan, a fost numit de premierul Mihai Tudose în funcția de vicepreședinte al instituției, la câteva zile după ce a fost demis de la conducerea Fiscului, informează Mediafax.

Prim-ministrul Mihai Tudose l-a demis, marți, pe președintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală, Bogdan Stan, numind-o, în locul său, pe Mirela Călugăreanu, director adjunct al Direcției Generale a Finanțelor Publice București.



Premierul Mihai Tudose a precizat, marți, la Realitatea TV, că ANAF nu a avut „o conducere rea”, dar că nu și-a îndeplinit atribuțiile.

„Am cerut de la ANAF o strategie pentru o colectare bună. Nu să luăm bătrânele din piață cu mascații. Am cerut o strategie coerentă în vamă pentru a stopa evaziunea. Vom începe lupta cu marea evaziune. Să vedem cum va continua meciul. Nu a fost o conducere rea.”, a spus Mihai Tudose, marți seara, la Realitatea TV.

Bogdan Stan, fostul șef al ANAF, a afirmat, miercuri, că a fost demis de la conducerea Fiscului după ce a avut obiecții la ideea înființării unei baze de date comune a ANAF și a STS, informează HotNews.


Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă