10.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportFotbalPremieră în istoria Cupei Mondiale: o brigadă feminină va arbitra meciul Germania-Costa...

Premieră în istoria Cupei Mondiale: o brigadă feminină va arbitra meciul Germania-Costa Rica

Pentru prima dată(premieră) în istoria Cupei Mondiale, o brigadă feminină va arbitra un meci la această competiție, fiind vorba despre partida Germania-Costa Rica, din grupa E, care se va disputa joi, de la ora 21:00.

Stephanie Frappart va arbitra Germania – Costa Rica

Partida va fi condusă la centru de franţuzoaica Stephanie Frappart (38 de ani), ajutată de brazilianca Neuza Back și de Karen Diaz, din Mexic.

Frappart a făcut parte și din brigada meciului Mexic – Polonia 0-0, când a fost al patrulea arbitru. Chiar de la acel moment ea a devenit prima femeie care face parte dintr-o brigadă de arbitraj la o Cupă Mondială masculină, potrivit digisport.ro.

O premieră în istoria Cupei Mondiale se va consemna în curând: o brigadă feminină va arbitra meciuș Germania-Costa Rica, alte două femei arbitru la centru fiind prezente

Pe lângă această brigadă feminină de la meciul Germania – Costa Rica, la Cupa Mondială 2022 mai sunt doi “centrali” de sex feminin: Salima Mukansanga (din Rwanda) și Yamashita Yoshimi (din Japonia).

La capitolul asistenți, pe lângă Neuza Back (Brazilia) și Karen Diaz Medina (Mexic), mai este prezentă la Cupa Mondială și Kathryn Nesbitt (Statele Unite).

Femeile arbitru fac istorie la Cupa Mondială din Qatar

Salima Mukansanga, una dintre cele trei femei arbitru care vor oficia pentru prima dată la o Cupă Mondială masculină, a declarat că au fost alese pentru turneul din Qatar nu doar pe baza sexului lor, ci pentru că merită această șansă.

Salima Mukansanga din Rwanda face istorie la Cupa Mondială. Ea se numără printre cele trei femei arbitru selectate pentru a oficia o Cupă Mondială masculină pentru prima dată.

„Suntem aici pentru că merităm să fim aici. Acesta este cel mai mare nivel al fotbalului. Așa că a fi aici înseamnă că merităm să fim aici, nu se datorează faptului că suntem femei,” spune Salima Mukansanga, arbitru.

De asemenea, au fost selectate trei arbitri asistenți de sex feminin. Acestea nu vor fi nevoite să adere la nicio cutumă culturală sau religioasă.

„Acesta este mesajul pe care l-am transmis atunci când au participat pentru prima dată la seminarul oficialilor de meci selectați. Sunteți aici nu pentru că sunteți femei, sunteți aici pentru că sunteți oficialii de meci FIFA,” spune Pierluigi Collina, președintele Comisiei de Arbitraj FIFA.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Sorin Grindeanu, la Abu Dhabi: „România îşi doreşte expertiză şi finanţare din partea Emiratelor Arabe Unite”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat, joi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România şi Emiratele Arabe Unite, ţara noastră dorind...

Sorin Grindeanu, la Abu Dhabi: „România îşi doreşte expertiză şi finanţare din partea Emiratelor Arabe Unite”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat, joi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România şi Emiratele Arabe Unite, ţara noastră dorind...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...
Ultima oră
Pe aceeași temă