9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSportPremier League: Manchester City nu umblă la salariile jucătorilor

Premier League: Manchester City nu umblă la salariile jucătorilor

În timp ce cinci cluburi din Premier League, Liverpool, Tottenham, Newcastle, Norwich şi Bournemouth, au anunţat în ultimele zile că şi-au plasat personalul nejucător în şomaj parţial, “cetăţenii” au decis să nu apeleze la această măsură.

“Putem confirma că, în urma unei decizii a preşedintelui şi consiliului de administraţie, adoptată săptămâna trecută, Manchester City nu va utiliza programul de şomaj parţial al guvernului, iniţiat din cauza coronavirsului”, a precizat Manchester City într-un comunicat.

Salariaţii trimişi în şomaj parţial beneficiază de un program iniţiat de guvernul britanic care subvenţionează cu 80% din salariul iniţial al angajatului, până la maximum 2.500 lire sterline pe lună, pentru evitarea concedierii, iar cluburile suportă restul de 20%.

Recurgerea la această măsură de către unele cluburi bogate, precum Liverpool, actualul lider al campionatului Angliei, care a anunţat în februarie un beneficiu brut de 42 milioane de lire sterline (47 milioane euro) pentru sezonul 2018/2019, a generat însă numeroase critici, inclusiv din partea a două foste glorii ale sale, Jamie Carragher şi Stan Collymore.

Unii dintre fanii lui Liverpool susţin în schimb demersul clubului, considerând că această măsură “le garantează tuturor angajaţilor mai puţin bine plătiţi că vor continua să îşi încaseze integral salariile, ceea ce trebuie să fie considerat drept un element pozitiv”, conform grupului de suporteri Spirit of Shankly.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă