30.8 C
București
joi, 30 iunie 2022
AcasăSportPonta: Votul din diaspora a fost mai important decât al celor 11...

Ponta: Votul din diaspora a fost mai important decât al celor 11 milioane de români din ţară

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat vineri, la şedinţa de constituire a organizaţiei PSD Diaspora, că votul românilor din diaspora a fost mai important decât cel al celor 11 milioane de români din ţară, informează Mediafax.

„Noi nu l-am votat pe Băsescu. L-au votat cei din diaspora şi a ieşit preşedinte. (…) Votul lor a fost mai important decât al celor 11 milioane de români din ţară”, a spus liderul social-democrat. El a susţinut că nu este suficient ca PSD diaspora să se organizeze „foarte” politic.

„Nu cred că PSD diaspora să fie după modelul William Brînză. Nu cred că asta ne dorim şi nu cred că vom avea posibilităţile lor. Bugetul nostru ca partid va fi în ansamblu departe de bugetul lui William Brînză. Noi nu vom avea instituţii ale statului în spate, aşa cum are William Brînză şi cum are PDL. Nu vreau să vă gândiţi că PSD Diaspora trebuie să se raporteze la ceea ce s-a întâmplat până acum”, a explicat Victor Ponta.

El a mai spus că PSD se confruntă în Diaspora cu o problemă de concepţie. „Cred că avem o problemă de concepţie cu cei care au emigrat înainte de ’89 şi în perioada de după 89 – suntem partidul comuniştilor, din cauza cărora au plecat din România. În primul rând trebuie să-i convingem pe cei care mai vor să fie convinşi că suntem foarte departe de aşa ceva. Nu am reuşit să-l conving însă pe Emil Boc că nu am fost procuror pe vremea lui Ceauşescu, dar nici nu mi-am propus, în schimb, în cazul românilor, faptul că PSD este un partid modern, de stânga şi că, asumându-şi trecutul, priveşte în viitor, e un efort de lungă durată”, a mai spus Ponta.

El a adăugat că o altă problemă este ca PSD Diaspora să-i convingă pe românii din afara graniţelor să meargă la vot. Totodată, Ponta a apreciat că majoritatea celor care au plecat la muncă în străinătate au făcut-o pentru că în România era rău. „Au plecat din România pentru că era rău, dar au votat să rămână răul. Nu ştiu dacă e un sentiment românesc de a muri capra vecinului sau a celor rămaşi acasă”, a spus Victor Ponta.

Cele mai citite

Misterele tradiționale de la examenele naționale

Avem din nou diferențe de peste două puncte după recorectarea tezelor de la Evaluarea Națională. Sunt ceva mai puține în acest, 17, după cum a...

Rezultatele finale de la Evaluarea Națională, afișate astăzi

Rezultatele finale de la Evaluarea Naţională, după soluționarea contestaţiilor, vor fi afişate astăzi, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei (ME).Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, declara...

Misterele tradiționale de la examenele naționale

Avem din nou diferențe de peste două puncte după recorectarea tezelor de la Evaluarea Națională. Sunt ceva mai puține în acest, 17, după cum a...
Ultima oră
Pe aceeași temă