30.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSportPonta va depune o plângere penală împotriva premierului Ungureanu. Vezi care sunt...

Ponta va depune o plângere penală împotriva premierului Ungureanu. Vezi care sunt acuzaţiile

Liderul PSD, Victor Ponta, anunţă pe blogul personal că va depune la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie o plângere penală împotriva Premierului Mihai Răzvan Ungureanu  şi a miniştrilor din Guvern pentru infracţiunea de abuz in serviciu.

„Sunt hotărât să-i predau dlui MRU o lecţie de drept penal (e specialitatea mea)! În zilele următoare, în calitatea mea de deputat de Gorj, voi depune la Parchetul de pe lângă Înaltă Curte de Casaţie şi Justiţie o plângere penală împotriva Premierului şi a miniştrilor care au contrasemnat o hotărâre de guvern vădit ilegală. Aceştia au comis infracţiunea de abuz în serviciu şi au prejudiciat grav interesele legitime ale locuitorilor celor 51 localităţi din judeţ care nu au primari PDL!„, scrie Victor Ponta pe blog.

Preşedintele PSD susţine că Guvernul condus de Mihai Razvan Ungureanu a repartizat în mod discreţionar bani din Fondul de Rezervă către autorităţile locale, favorizând primarii PDL.

„Azi am intrat în posesia listei localităţilor din judeţul Gorj, care au primit bani de la MRU. Datele sunt confirmate de presa locală PDL şi de surse guvernamentale. M-a interesat în primul rând Gorjul, deoarece este judeţul ai cărui locuitori m-au votat şi în 2004, şi în 2008, cu o majoritate absolută, să îi reprezint în Parlamentul României. Din 51 localităţi conduse de USL, au primit bani de la guvern – aţi ghicit – ZERO! De la PDL si aliaţi, din 19 au primit bani 19!„, susţine Ponta.

2012/04/05//231455-tebel-alocari-bani-gorj-copy.png

MRU, de trei ori mai darnic decât Boc? Ambiţia premierului de a nu ceda solicitărilor cu iz electoral a ţinut doar o săptămână

Potrivit lui Victor Ponta, singurul criteriu de acordare a banilor a fost mita pentru clientela politică a PDL.

„Premierul Ungureanu după ce şi-a epuizat dramoleta cu trântitul uşii la Coaliţie, a capitulat ruşinos după o săptămână, încercând însă în stil securist să bage şi şopârla că banii sunt daţi indiferent de culoarea politică şi doar pe criterii foarte transparente. Criteriul e chiar foarte foarte transparent – MITĂ şi SPRIJIN pentru CLIENTELA POLITICĂ a PDL”, susţine Ponta.

Guvernul Ungureanu a alocat, marţi, aproape 650 milioane lei pentru plata datoriilor primăriilor şi pentru continuarea proiectelor în derulare. Adică de aproape trei ori mai mult decât a alocat Guvernul Boc în întreg anul 2011.

Alexandra Jeles
Alexandra Jeleshttp://alexandra-jeles
Alexandra Jeles, redactor Rl online
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă