19.8 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSportPonta spune că alianţa dintre PSD, PNL şi PC este gândită să...

Ponta spune că alianţa dintre PSD, PNL şi PC este gândită să dureze opt ani

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă susţinută la Focşani, că alianţa dintre PSD-PNL şi PC este gândită să dureze opt ani, până în 2019, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Liderul social-democraţilor a precizat că PSD cu PNL şi PC trebuie să fie capabile să construiască împreună un program menit a reda speranţa oamenilor, proiect care ar urma să se desfăşoare până în 2019.

“Şi eu şi domnul Antonescu ştim foarte bine care e diferenţa între mândrie şi orgoliu. Eu sunt mândru că sunt social-democrat şi conduc cel mai mare partid, Antonescu este mândru de liberalismul pe care îl reprezintă, dar orgoliile nu ne împiedică să creăm această platformă împreună. Vom propune structurilor statutare ale celor două partide să avem candidaţi comuni pentru preşedinte, prim-ministru, parlamentari şi preşedinţii celor două camere, preşedinţi de Consilii Judeţene. Dacă vrem să pornim pe un drum împreună trebuie să-i selectăm dintre noi pe cei mai doriţi de oameni. Avem puterea să construim împreună un program economic şi social care să le redea speranţa oamenilor şi avem puterea să gândim şi să păstrăm această construcţie pe un termen de opt ani”, a declarat Victor Ponta.

El a adăugat că a discutat cu liderul PNL, Crin Antonescu, condiţiile în care va fi formată alianţa cu formaţiunea liberală.

“Am stabilit şi condiţiile. Astăzi (n.r. – luni) am fost cu domnul Antonescu câteva ore în mulţimea în care şi a manifestat nemultuirea faţă de Traian Băsescu. Din cele câteva mii de oameni, nu ne-a întrebat nimeni de paritate, au întrebat dacă putem să ne dăm mâna să facem un proiect comun, să-i schimbăm pe Băsescu şi Boc şi să reclădim împreună România. Iar răspunsul a fost da. Preocuparea celor din PSD şi din PNL este de a stabili ce anume ne uneşte, agenda comună care înseamnă în primul rând o revenire la o stare de legalitate, o revenire la respectarea drepturilor fundamentale, o relansare economică, o regarantare a drepturilor sociale. Dreptul la sănătate, educaţie, pensie, şomaj să fie garantat mai departe de stat. Dacă reuşim să facem asta restul procedurilor între cele două partide sunt mai uşor de realizat””, a spus Ponta.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, la Iaşi, într-o conferinţă de presă susţinută alături de liderul PSD Victor Ponta, că s-a convenit ca în 5 februarie Delegaţia Permanentă să dea votul pentru constituirea unei alianţe juridice cu PSD, ce va merge în alegeri pe principiul parităţii.

“Avem obiective pe care noi le-am proiectat până către orizontul anilor 2019-2020, chiar dacă vom vedea exact care va fi durata pe care o angajăm la încheierea acestei alianţe. În orice caz, este cel puţin până în 2016, pentru a putea cuprinde cel puţin un ciclu electoral întreg, în care aceste obiective să poată fi angajate”, a precizat el.

Cele mai citite

Sfânta Lumină, adusă de la Ierusalim pe Otopeni. Cum va fi împărțită

Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim în această seara de Superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, şi va fi...

Mihai Viteazul a fugit ca Vijelie de pe cortul de AUR, ca să-i facă loc lui Uraganul să împartă Salam pentru adepții partidului

Ilustra'ieȘ Marian Avramescu Pentru a elimina orice urmă de revoltă ale fanilor marilor domnitori ai principatelor române, istoria se poate modifica, de dragul adepților...

Klaus Iohannis, mesaj cu prilejul sărbătorilor Pascale

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis sâmbătă, 4 mai 2024, un mesaj cu prilejul Sărbătorilor Pascale celebrate de credincioșii ortodocși, greco-catolici, armeni și de cultele neoprotestante. “Sărbătoarea Sfintelor...
Ultima oră
Pe aceeași temă