12.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSportPonta: Şopârlele către Crin în legătură cu Oprescu pot cel mult stârni...

Ponta: Şopârlele către Crin în legătură cu Oprescu pot cel mult stârni interesul unor lăutari

Preşedintele PSD, Victor Ponta, susţine, într-o postare pe blog, că speră că USL va avea un aliat în Sorin Oprescu, menţionând că “şopârlele înfipte” către Crin Antonescu pe tema unei eventuale candidaturi a primarului general al Capitalei la Preşedinţie “pot cel mult stârni interesul unor lăutari”, informează Mediafax.

Ponta se declară convins că va conduce alături de preşedintele PNL campania pentru alegerea acestuia ca preşedinte al ţării. “Sper ca mult mai devreme decât 2014!”, precizează liderul social-democrat.

Preşedintele PSD scrie că speră că USL va avea un aliat important – Sorin Oprescu – în obiectivul legat de “uriaşa schimbare de care România are nevoie”.

“Şopârlele înfipte către Crin pe această temă pot cel mult stârni interesul unor lăutari, eu unul nu am nicio grijă cunoscându-i foarte bine pe amândoi. Când la ultima dezbatere din 2008 Oprescu-Blaga, în primul rând de susţinatori mă aflam eu, alături de Crin, habar nu aveam niciunul că, în doar doi ani, poziţiile noastre vor fi aşa de schimbate. Eram acolo pentru ca ne simpatizăm şi pentru că putem avea proiecte comune”, scrie Ponta.

El menţionează că este de părere că Sorin Oprescu va fi reales primar general.

“Povestea cu plecatul la Cotroceni lansata de PDL îi poate face doar rău, îl aşează pe o poziţie ruşinoasă alături de Băsescu, dar reflectă doar incapacitatea lor de a găsi un contracandidat – aici Cristi Preda a fost corect. Şi cred că va sprijini Guvernul USL şi candidatura lui Crin, aşa cum a spus-o chiar el la Sala Palatului cand a venit la reuniunea aleşilor locali”, scrie Ponta.

Ministrul Muncii, Sebastian Lăzăroiu, a declarat, într-un interviu pentru ziare.com, că Sorin Oprescu este speranţa PSD pentru prezidenţialele din 2014.

Întrebat dacă sugerează că PSD ar putea să nu îl sprijine pe Antonescu la prezidenţialele din 2014, Lăzăroiu a răspuns: “Oricum Antonescu e prea absent ca să îşi dea seama de asta. Trăieşte în lumea lui confortabilă. Nu vreau să îl deranjez. Deşi în calitate de ministru al Muncii aş putea să îi atrag atenţia că se află într-o situaţie clasică de şomaj mascat. Pe care noi încercăm să îl descurajăm. Mă refer la oameni plătiţi regeşte, dar degeaba, pe care nu îi contabilizăm la şomerii înregistraţi. O să îl invit pe Crin Antonescu în unul din programele noastre de reabilitare a dependenţilor”.

În replică, preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, că ministrul Muncii, Sebastian Lăzăroiu, e un politruc mărunt care a fost răsplătit în mod aberant cu o funcţie importantă şi foarte grea, de care nu se ocupă niciodată.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, miercuri, că nu a avut discuţii cu PSD privind susţinerea candidaturii sale pentru Preşedinţie, precizând că afirmaţiile ministrului Muncii, Sebastian Lăzăroiu, sunt “viziuni extatice, de tip Apostol Bologa”.

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă