2.2 C
Bucharest
Friday, 1 December 2023
HomeSportPonta: România va sprijini în continuare integrarea R. Moldova în Uniunea Europeană

Ponta: România va sprijini în continuare integrarea R. Moldova în Uniunea Europeană

Victor Ponta, premierul României, se află, joi, într-o vizită la Chişinău cu ocazia Zilei Independenţei Republicii Moldova. Ponta a declarat, după întâlnirea cu prim-ministrul Valeriu Streleţ, că România va rămâne cel mai mare avocat al susţinerii integrării Chişinăului în Uniunea Europeană.

"Vreau să transmit felicitări Republica Moldova, acum dvs. conduceţi un guvern proeuropean, vă doresc stabilitate, sunteţi al patrulea premier cu care discut, vreau să rămâneţi premier mult timp. România va rămâne cel mai mare avocat al integrării R. Moldova în Uniunea European. Şi nu o spun politic, o spun pentru că României i-a fost bine după integrare.", a declarat Ponta la Chişinău.

De asemenea, Ponta a mai spus că acordul de ajutor nerambursabil a fost prelungit. Ponta i-a recomandat lui Streleţ să continue reformele, deoarece doar aşa pot fi adunaţi mai mulţi bani la buget. "Este important să treceţi cu bine peste aceste luni, vă urez succes cu instituţiile internaţionale, ori nevoie urgentă putem să o discutăm şi să vă sprijinim, şi propun ca următoarea şedinţă de guvern comună să se desfăşoare la Tulcea", a mai spus Ponta.

Ponta este însoţit de o delegație formată din miniștri și consilieri de stat şi şi-a început vizita cu o depunere de coroane la monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă