7.4 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportPonta reacționează: Numirea lui Oprea este normală și constituțională

Ponta reacționează: Numirea lui Oprea este normală și constituțională

Premierul Ponta a declarat, duminică, la Antena 3, că l-a propus pe Oprea la şefia interimară a Guvernului deoarece este singurul vicepremier şi că nu a discutat cu preşedintele Iohannis, ci doar i-a scris pe această temă, relatează Mediafax.

”Există un singur vicepremier votat de Parlament și așa este logic și normal. Este o chestiune normală și constituțională să fie Gabi Oprea”, a afirmat Ponta.

Citește și: Băsescu, despre nominalizarea lui Oprea: Suntem în fața unui aranjament între premier și Iohannis

Întrebat dacă s-a consultat cu șeful statului în această privință, Ponta a spus că nu a mai vorbit cu acesta de când ”a decis să fie președintele PNL, ci nu președintele României și a ieșit la televizor să spună să plece Ponta și să vină Guvernul PNL”.

“Am avut discuţii normale cu preşedintele Iohannis de la preluarea de către acesta a mandatului de preşedinte şi până la 5 iunie, când a hotărât să fie iar preşedintele PNL, o atitudine total incorectă din punct de vedere constituţional. Astfel, cred că trebuie să colaborăm strict instituţional, ca şi cu Băsescu”, a spus Ponta la Antena 3.

El a apreciat această situație drept ”un lucru foarte rău”, spunând că, dacă depinde de el, este gata să aducă relația ”în linii normale”.

Premierul Ponta a anunţat, duminică, că medicii turci care l-au operat au decis că poate fi externat, dar îşi va relua activitatea normală într-o perioadă de până la 28 de zile, astfel că îi va cere preşedintelui Iohannis să îi încredinţeze vicepremierului Oprea atribuţiile de prim-ministru în acest interval.

Cele mai citite

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...
Ultima oră
Pe aceeași temă