20 C
București
marți, 24 mai 2022
AcasăSportPonta reacționează: Numirea lui Oprea este normală și constituțională

Ponta reacționează: Numirea lui Oprea este normală și constituțională

Premierul Ponta a declarat, duminică, la Antena 3, că l-a propus pe Oprea la şefia interimară a Guvernului deoarece este singurul vicepremier şi că nu a discutat cu preşedintele Iohannis, ci doar i-a scris pe această temă, relatează Mediafax.

”Există un singur vicepremier votat de Parlament și așa este logic și normal. Este o chestiune normală și constituțională să fie Gabi Oprea”, a afirmat Ponta.

Citește și: Băsescu, despre nominalizarea lui Oprea: Suntem în fața unui aranjament între premier și Iohannis

Întrebat dacă s-a consultat cu șeful statului în această privință, Ponta a spus că nu a mai vorbit cu acesta de când ”a decis să fie președintele PNL, ci nu președintele României și a ieșit la televizor să spună să plece Ponta și să vină Guvernul PNL”.

„Am avut discuţii normale cu preşedintele Iohannis de la preluarea de către acesta a mandatului de preşedinte şi până la 5 iunie, când a hotărât să fie iar preşedintele PNL, o atitudine total incorectă din punct de vedere constituţional. Astfel, cred că trebuie să colaborăm strict instituţional, ca şi cu Băsescu”, a spus Ponta la Antena 3.

El a apreciat această situație drept ”un lucru foarte rău”, spunând că, dacă depinde de el, este gata să aducă relația ”în linii normale”.

Premierul Ponta a anunţat, duminică, că medicii turci care l-au operat au decis că poate fi externat, dar îşi va relua activitatea normală într-o perioadă de până la 28 de zile, astfel că îi va cere preşedintelui Iohannis să îi încredinţeze vicepremierului Oprea atribuţiile de prim-ministru în acest interval.

Cele mai citite

Djokovic are prima șansă la locul 1 ATP, dar și Medvedev și Zverev pot ocupa această poziție după Roland Garros

Djokovic își are soarta în propriile mâini în lupta pentru locul 1, dar și Medvedev și Zverev speră la această poziție.Dacă sârbul va câștigă...

Djokovic, debut cu dreptul la Roland Garros

Novak Djokovic, numărul unu mondial şi deţinătorul trofeului, s-a calificat fără probleme în turul secund al turneului de Mare Şlem de la Roland Garros,...

România cere prima tranșă din PNRR, de trei miliarde de euro

România cere prima tranșă din PNRR, de trei miliarde de euro, urmând să depună solicitarea de plată la Comisia Europeană. Această primă cerere va...
Ultima oră
Pe aceeași temă