13.9 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSportPonta: Oamenii se uită acum la PSD cu speranţă

Ponta: Oamenii se uită acum la PSD cu speranţă

Victor Ponta a declarat vineri, la Bistriţa, la conferinţa judeţeană de alegeri a PSD, că în prezent este un moment extrem de favorabil pentru PSD, deoarece oamenii privesc înspre partidul său ca spre ultima speranţă în faţa măsurilor de austeritate anunţate de Guvern, potrivit NewsIn.

Liderul social-democrat a mai spus că marţi va fi un moment istoric pentru partidul său, indiferent de rezultatul votului la moţiunea de cenzură împotriva Guvernului, afirmând că PSD “va întoarce frontul împotriva PDL, ca la Stalingrad”.

“E un moment extrem de favorabil pentru noi, ca partid de stânga. Oamenii se uită la noi cu speranţă şi e un moment în care ne putem pregăti pentru 2012. Nu cred că trebuie să ne culcăm pe o ureche că situaţia e în favoarea noastră, că oamenii supăraţi pe Băsescu vor veni automat la noi. Marţi va fi un moment istoric pentru noi, ca partid, indiferent de rezultatul voturilor. E ca la Stalingrad, o să întoarcem frontul împotriva lor, dar ne aşteaptă încă doi ani foarte grei. E important să le explicaţi oamenilor că facem ceva pentru ei. PSD are nevoie de reconectare la electoratul nostru şi la oamenii care nu ne-au votat”, a spus Ponta.

Liderul PSD a mai spus că moţiunea de marţi este una specială şi că mesajul pe care social-democraţii trebuie să îl transmită în teritoriu este că moţiunea de cenzură nu este una pentru PSD, ci pentru oamenii care pierd bani din salarii, pensii sau indemnizaţii.

“Dacă trece moţiunea, şi sper să treacă, înseamnă că le salvăm pensiile şi salariile, indemnizaţiile oamenilor şi, dacă reuşim să trecem moţiunea de cenzură, dincolo de satisfacţia de a-l vedea pe Boc căzând încă o dată şi încă o dată, ne batem să le salvăm noi pensia şi salariul, ca să-i apărăm de hoţi. Fiindcă să le iei funcţiile şi salariile e un furt. Nu poţi să iei omului ce a câştigat în mod legal”, a spus Ponta.

Preşedintele PSD a mai afirmat că la votarea moţiunii parlamentarii vor da un vot “împotriva alegătorilor lor sau pentru alegătorii lor” şi “împotriva lui Băsescu şi Boc”.

“Toţi parlamentarii noştri votează la vedere, nu pentru ca să-mi arate mie, că nu trebuie să-mi arate nimic mie, trebuie să le arate oamenilor cum au votat. Cei care îşi ascund votul înseamnă că vor să voteze împotriva oamenilor, aşa că nu gândesc în termen de procente. Marţi va fi un vot al fiecărui senator şi deputat împotriva alegătorilor lui sau pentru alegătorii lui şi împotriva lui Băsescu şi Boc. E mult mai simplu decât în orice altă situaţie de până acum”, a susţinut Ponta.

Întrebat cum comentează declaraţiile liberalilor care au spus că nu cred că va trece moţiunea, liderul PSD a spus: „Liberalii sunt mai pesimişti şi mai fatalişti. Eu nu cedez nicio bătălie până în ultima secundă şi ne batem, marţi, până la ultimul vot”.

Ponta a mai afirmat, în conferinţa de presă de la Bistriţa, că, în situaţia în care cade Guvernul, el crede că Traian Băsescu l-ar putea nominaliza încă o dată premier pe Emil Boc. Liderul social-democrat a răspuns astfel întrebării unui jurnalist care a vrut să ştie dacă el crede că Emil Boc ar putea fi nominalizat încă o dată premier de către Traian Băsescu.

“Da, cred. Orice lucru rău, orice ipoteză negativă o cred în ceea ce-l priveşte pe domnul Băsescu. Nu cred în nicio ipoteză constructivă sau pozitivă. Tocmai de aceea nici nu vreau să vorbesc dacă o să pună premier pe cineva de la PSD. N-o să pună premier nici pe cineva de la PNL. Domnul Antonescu cred că ştie lucrul acesta. Domnul Băsescu vrea să lucreze numai cu slugi, şi-n PSD nu mai sunt slugile dânsului, au plecat. Au plecat la putere”, a declarat Ponta.

Cele mai citite

Accident rutier pe DN19A, în Satu Mare. Patru persoane au ajuns la spital

Patru persoane, doi copii şi doi adulţi, au fost transportate la spital în urma unui accident rutier produs joi pe DN 19A, în zona...

Iohannis are nevoie să cumuleze pensia cu salariul de la stat, pentru că mai are doar jumătate de an concediu plătit

Ilustrație: Marian Avramescu Primul meditator al țării, președintele Klaus Werner Iohannis, și-a depus cererea de pensionare ca profesor, deblocând după aproape treizeci de ani...

Columbia a anunțat că va rupe relațiile diplomatice cu Israelul

Președintele columbian Gustavo Petro a declarat, miercuri, că țara sa va rupe relațiile diplomatice cu Israelul, pe al cărui lider l-a acuzat de „genocid”...
Ultima oră
Pe aceeași temă