21.2 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSportPonta:Nu desfiinţam Antipa, ci extindeam spaţiul; am renunţat din cauza scandalului

Ponta:Nu desfiinţam Antipa, ci extindeam spaţiul; am renunţat din cauza scandalului

Premierul Ponta a declarat miercuri seară că proiectul Guvernului care viza comasarea muzeelor din Capitală avea ca scop atragerea de fonduri europene prin Ministerul Mediului pentru dezvoltarea celor trei instituţii de cultură.

Premierul a subliniat că proiectul nu implica desfiinţarea Muzeului Antipa, ci extinderea spaţiului instituţiei şi posibilitatea de a beneficia de fonduri comunitare prin intermediul Ministerului Mediului, dar că a renunţat la această idee pentru a nu genera noi neînţelegeri şi scandaluri politice.

Citeşte şi: Culisele comasării celor trei mari muzee din Bucureşti

Premierul a susţinut că i-a explicat acest plan şi preşedintelui Traian Băsescu, care a înţeles avantajele pentru dezvoltarea Muzeului Antipa.

“M-a întrebat că de ce nu am spus aşa de la început. Eu l-am întrebat de ce se apucă să comenteze fără să mă întrebe pentru a înţelege exact despre ce e vorba”, a relatat Ponta la România TV.

Citeşte şi: Proiect: Muzeul Antipa, în subordinea Ministerului Mediului. Ce spune Plumb

Ponta a mai adăugat că, probabil, după ce disputele politice vor înceta, directorii celor două muzee se vor întâlni şi vor discuta mai bine această variantă.

Un proiect de hotărâre a Guvernului care prevede ca Muzeul Naţional de Istorie Naturală «Grigore Antipa» să treacă în subordinea Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice a fost făcut public de directorul Muzeului Ţăranului Român din Bucureşti, Virgil Niţulescu, care a solicitat într-o scrisoare deschisă adresată premierului Victor Ponta ca autorităţile să nu comaseze Muzeul Satului cu Muzeul Ţăranului Român.

Citeşte şi: Gigel Ştirbu: Nu sunt de acord cu proiectul de comasare a muzeelor

Cele mai citite

VIDEO REZUMAT. Petrolul Ploiești rămâne în Superliga. ”Lupii galbeni” au învins Oțelul lui Dorinel Munteanu

Într-o partidă din etapa a opta a fazei play-out a Superligii de fotbal din România, Petrolul Ploiești a reușit să învingă echipa Oțelul Galați...

Un concert al unei orchestre din Hamburg a fost întrerupt de o mașină de spălat

Incident nefericit la sala de concerte Elbphilharmonie din Hamburg. În timpul unui spectacol în curs de desfășurare al renumitei orchestre de stat a Filarmonicii...

Firma care a produs fregatele României revine la București într-un moment critic pentru Forțele Navale Române

Firma BAE Systems din Marea Britanie, cea care a produs fregatele Regele Ferdinand și Regina Maria, își anunță prezența la salonul BSDA 2024 de...
Ultima oră
Pe aceeași temă