12.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSportPonta, nouă declarație despre demisie

Ponta, nouă declarație despre demisie

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, la România TV, că nu își va da demisia de la Palatul Victoria, întrucât mai este puțin timp până în decembrie 2016. De asemenea, primul-ministru a precizat că presiune pentru a renunţa la acest post a simţit din prima zi a mandatului, fiind vorba de "funcţia cea mai atacată şi cea mai dorită''.

"Nu. Mă şi gândeam cum să vă răspund ca să nu puneţi a doua întrebare. Mai e puţin până în decembrie 2016. Funcţia de prim-ministru, neavând un mandat fix, e funcţia cea mai atacată şi cea mai dorită", a răspuns premierul.

Întrebat în ce condiții ar pleca din fruntea Executivului, Ponta a precizat că doar dacă va pierde sprijinul Coaliției va face acest pas. 

De asemenea, Ponta a menţionat că a avut o discuţie cu colegii de partid şi de coaliţie înainte să plece în concediu şi "lucrurile au fost foarte clare".

"Am avut o discuţie foarte clară în CExN şi cu partenerii mei de alianţă, domnul Oprea, domnul Tăriceanu, Daniel Constantin. Lucrurile sunt extrem de clare. În cazul meu, demisia nu e doar o chestie personală. Este vorba de faptul că funcţia pe care o ocup o ocup nu că am moştenit-o eu din familie, pe persoană fizică, ci că 5 milioane de români au votat cu USL (…). PSD, UNPR, ALDE, minorităţi m-au sprijinit în toată această perioadă", a adăugat Ponta.

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă