17.6 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSportVIDEO. Ponta îşi pune miniştrii să discute cu companiile despre "preţul corect"...

VIDEO. Ponta îşi pune miniştrii să discute cu companiile despre “preţul corect” al carburanţilor

Victor Ponta le-a cerut miniştrilor de la Transporturi şi de la Finanţe să meargă şi să discute cu companiile petroliere despre preţul corectal carburanţilor pentru ca acesta să ajungă la un nivel "corect şi rezonabil" în România. Solicitarea a fost adresată în şedinţa de guvern, a cărei deschidere a fost transmisă pentru prima dată pe Youtube, informează Mediafax.

"Îi rog public pe cei doi miniştri, pe ministrul Transporturilor şi ministrul Finanţelor, să aibă o discuţie normală, instituţională, între Guvern şi companiile private din domeniul combustibililor, pentru că acciza a rămas ca în 2014, toate taxele sunt ca în 2014, preţul petrolului a scăzut peste tot în lume, numai la noi nu scade. Sigur, preţul este la pompă, nu e făcut de Guvern, dar sunt absolut convins că o discuţie serioasă cu companiile ne va ajuta să ajungem la un preţ corect şi rezonabil", le-a spus Ponta miniştrilor.

www_server_root = ‘http://worker.contentchannel.ro/play’;document.write(”);if(typeof flowplayerhtml == ‘undefined’) { document.write(”);}var domain = document.domain;var domain_split = domain.split(‘.’);var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + “.” + domain_split[domain_split.length-1];document.write(unescape(“%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayerhtml_max/7a1f3a507a830506b586772c95583c00/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));

Preţul petrolului Brent a coborât miercuri sub 50 de dolari pe baril pentru prima oară din mai 2009 până în prezent. Preţurile petrolului au scăzut cu 48% în 2014, consemnând cel mai mare declin de la criza financiară din 2008 până în prezent.

Într-un articol din 5 ianuarie România liberă a publicat articolul "Până când mai avem carburanţi ieftini?"  în care se arata că tarifele ar putea scădea în continuare în următoarele luni, în condiţiile în care preţul petrolului Brent a coborât sub un nivel neatins din mai 2009. Preţul carburanţilor a coborât în România la niveluri de neimaginat, urmare a faptului că preţul petrolului a coborât până la un nivel ce nu a mai fost atins din perioada de vârf a crizei financiare.

Faţă de 30 iunie 2014, benzina era la jumătatea lunii trecute cu 16,54% mai ieftină. Astfel, preţul litrului a coborât de la 6,34 lei, nivel înregistrat la finele lunii iunie, la 5,29 lei la jumătatea lunii decembrie. În Austria, ţara de unde provine OMV, compania-mamă a Petrom, ieftinirea a fost de 14,86%, iar media UE 28 s-a situat la 13,21%. Similar, motorina a înregistrat în perioada menţionată ieftiniri de 12,84% în România, 11,44% în Austria şi de 11,82% în UE 28.

Micşorările de preţuri au continuat şi după jumătatea lunii decembrie. Ieri, la staţia de pe strada Lucreţiu Pătraşcanu din Capitală, un litru de benzină costa 5,24 lei, informează Zf.ro. Aceasta ar reprezenta o scădere cu 18% faţă de 1 iulie 2014. La motorină scăderea nu a fost la fel de abruptă, astfel că de la un maxim de 6,33 lei, ieri litrul de motorină mai costa 5,38 lei, cu 15% mai puţin, potrivit datelor de pe site-ul Petrom.

 

Cele mai citite

VIDEO. Momente de groază pentru Novak Djokovic. Tenisemnul a fost lovit în cap cu o sticlă

Novak Djokovic, în vârstă de 36 de ani și clasat pe primul loc în clasamentul ATP, a întâmpinat o situație neplăcută după ce s-a...

Biden i-a spus lui Iohannis că ceva îl deRUTTEază

IlustrațieȘ Marian Avramescu Președintele Klaus Werner Iohannis s-a întors foarte deRUT(TE)at din Statele Unite ale Americii (SUA). Aceasta după ce președintele octogenar american, Joe Biden,...

ONU cere anchetă independentă, după descoperirea unor gropi comune în Gaza

Consiliul de Securitate al Organizației Națiunilor Unite (ONU) a cerut vineri o anchetă "independentă" şi "imediată" după descoperirea în jurul spitalelor din Gaza a...
Ultima oră
Pe aceeași temă