6.2 C
Bucharest
Saturday, 2 December 2023
HomeSportPonta: După 10 decembrie restructurăm Guvernul. Va avea mai puțini miniștri

Ponta: După 10 decembrie restructurăm Guvernul. Va avea mai puțini miniștri

Premierul Victor Ponta a anunțat, marţi, că va propune în cadrul coaliţiei de guvernare o restructurare a Cabinetului, "în aşa fel încât şi PLR să fie reprezentat la nivel de miniştri". Restructurarea executivului ar urma să aibă loc imediat după adoptarea bugetului.

Victor Ponta a anunţat că, după sosirea delegaţiei FMI şi a Comisiei Europene la Bucureşti, proiectul de buget pe 2015 va ajunge în Parlament pe 10 decembrie.

”Imediat după buget, voi propune în discuţia cu coaliţia o restructurare a Guvernului, în aşa încât şi PLR să fie reprezentat la nivel de miniştri în cadrul Guvernului”, a spus Ponta.

El a menţionat că, prin prevederile constiuţionale, în momentul în care o altă formaţiune politică intră în componenţa Guvernului este nevoie de un vot în Parlament pe noua formulă de Executiv.

Totodată, Victor Ponta a mai spus că PSD și coaliția de guvernare vor avea în această săptămână o serie de decizii de adoptat, astfel încât săptămâna viitoare să se ştie foarte clar dacă se menţine şi se va merge mai departe cu guvernarea.

”Vom avea din nou în PSD, dar şi în coaliţia de guvernare în această săptămână decizii de adoptat, în aşa fel încât săptămâna viitoare să ştim foarte clar dacă păstrăm şi mergem mai departe cu guvernarea, pentru că votul de pe 16 noiembrie a fost un vot foarte clar, legitim, pentru domnul Iohannis ca preşedinte, aşa cum votul din 2012 a fost un vot foarte clar pentru USL ca să guverneze”, a spus Ponta.

El a arătat că „deocamdată” opinia generală este aceea de se duce mandatul la bun sfârşit, aşa cum a fost primit în 2012.

Cele mai citite

VIDEO. Cel mai bătrân animal terestru din lume a împlinit 191 de ani

Cel mai bătrân animal terestru în viață din lume, o broască țestoasă pe nume Jonathan, a împlinit 191 de ani! Cu toate acestea, animalul...

A fost descoperită o capodoperă dispărută a lui Botticelli, în valoare de 109 milioane de dolari

O capodoperă a lui Botticelli, dată dispărută de peste jumătate de secol, a fost găsită. Era "ascunsă" la vedere, în casa unei familii italiene. Comandamentul...

A început parada militară de Ziua Națională în Capitală. LIVE VIDEO

Parada militară organizată la Bucureşti cu ocazia Zilei Naţionale a României a început vineri în Piaţa Arcului de Triumf, edificiu emblematic al Capitalei, inaugurat...
Ultima oră
Pe aceeași temă