19.9 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSportPonta: Băsescu mi-a propus în septembrie o formă de acord, nu s-a...

Ponta: Băsescu mi-a propus în septembrie o formă de acord, nu s-a finalizat

Premierul desemnat, Victor Ponta, a declarat, marţi seară, că preşedintele Traian Băsescu i-a propus în septembrie o formă de acord, care, însă, nu s-a finalizat, precizând că întâlnirea de săptămâna trecută s-a întâmplat în urma unor iniţiative care nu au fost “directe”, potrivit Mediafax.

Întrebat, marţi, la B1, dacă iniţiativa acordului de colaborare interinstituţională a plecat de la ambele părţi, Ponta a precizat: “Nu. Acordul iniţial, cred că în septembrie, o formă de acord mi-a fost propusă de către domnul preşedinte Băsescu şi nu s-a mai finalizat”.

Întrebat dacă, ulterior, el a fost cel care a reluat discuţia sau tot preşedintele a avut iniţiativa, Ponta a spus: “Nu, repet, în aceste moduri…nu directe”.

Ponta a mai spus că Traian Băsescu i-a transmis, ulterior, când se vor vedea. Premierul a adăugat că a solicitat că alături de el să mai vină Crin Antonescu şi Liviu Dragnea.

Întrebat dacă Traian Băsescu a cerut prezenţa lui Dragnea, Ponta a spus: “Preşedintele în niciun caz. Preşedintele mi-a spus când ne vedem. Eu am comunicat că vreau neapărat să fiu însoţit şi de alte persoane, eu mă gândeam în primul rând la Crin Antonescu şi la Livu Dragnea şi mi-a spus, sigur, că da, dacă doreşti, veniţi toţi trei”.

Ponta a evitat să precizeze dacă el a scris acordul, precizând însă că toate acordurile, inclusiv cel al USL, au fost scrise de el. “Dacă vreţi (…) să ştiţi că toate acordurile, acordul USL, toate sunt scrise de mine, le am aici în IPad, eu sunt cel care scriu documentele – probabil şi profesia mea şi pregătirea juridică – eu sunt cel care scriu documente, sau le corectez”, a spus Ponta.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi seară, că premierul Victor Ponta va trebui să dea publicităţii “cât mai curând” textul acordului dintre acesta şi preşedintele Traian Băsescu, menţionând că, din punctul său de vedere, acest document nu ar fi trebuit semnat.

“Cât mai curând acel text trebuie dat publicităţii, premierul nu are nimic de ascuns, v-o spun şi eu. Deşi, sincer să fiu, eu nu am parcurs textul ăla fiindcă e plictisitor şi eu am repins de plano ideea unui text între noi. Eu am vrut ca între noi şi domnul Băsescu să nu fie niciun text (…) Partenerul său de semnătură, recte domnul preşedinte, l-a dat nu doar să spunem persoanei politice foarte importante, domnului Schulz. A făcut în aşa fel încât purtătorul de cuvânt al domnului Schulz să poată răspunde oricărui jurnalist din Europa”, a susţinut Antonescu.

Cele mai citite

Nicolae Ciucă comentează declarația lui Ciolacu. Premierul a susținut că Buzăul nu este în Moldova

La sediul Biroului Electoral Municipal, Nicolae Ciucă a fost întrebat despre comentariile premierului Marcel Ciolacu privind locația Buzăului și aluzia sa la un posibil...

Rusia – Ucraina, ziua 773: SUA anunță un ajutor militar de 6 miliarde dolari pentru Kiev. VIDEO

Ministrul american al Apărării, Lloyd Austin, a anunţat o nouă componentă de asistenţă militară pentru Ucraina în valoare de şase miliarde de dolari, într-un...

Măsurile și condițiile pentru votul cu urna specială la europarlamentare și locale

Biroul Electoral Central (BEC) a stabilit măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând,...
Ultima oră
Pe aceeași temă