19.2 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSportPonta: Antonescu i-a promis TVR-ul lui Rareş Bogdan, în caz că rămâne...

Ponta: Antonescu i-a promis TVR-ul lui Rareş Bogdan, în caz că rămâne fără Realitatea. Replica lui Antonescu

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că liderul PNL Crin Antonescu şi-a asumat un angajament faţă de Rareş Bogdan şi Cozmin Guşă şi de aceea a privit “extrem de personal” faptul că Parlamentul nu l-a votat pe Rareş Bogdan la TVR.

“Domnul Antonescu a privit propunerea ca pe o chestie extrem de personală. Avea un anumit angajament faţă de Rareş Bogdan şi Guşă, «Domne, o să fiţi la TVR, o să aveţi TVR dacă nu mai aveţi şi Realitatea» şi a luat-o foarte personal. Domnul Antonescu a luat-o foarte personal. Erau doi oameni cu care vorbise mult în ultima perioadă, într-un fel şi-a luat angajamentul «Domne, îl punem pe Rareş Bogdan la TVR». Şi, din motive care sunt mai puţin importante la nivel public, lucrul ăsta nu s-a întâmpat ieri (marţi – n.r.). Deci tensiunea a apărut aseară legat de faptul că nu a fost numit Rareş Bogdan”, a mai spus Ponta.

Citeşte şi: Ordonanţa de urgenţă pentru TVR, adoptată de Guvern fără votul miniştrilor liberali

Liderul PNL, Crin Antonescu, a susţinut că această declaraţie a lui Victor Ponta este “deplasată”.

“Toată lumea care s-a uitat pe postul de televiziune (Realitatea – n.r.), a văzut că Rareş Bogdan şi Cosmin Guşă au avut păreri extrem de critice la adresa mea. E o impresie total greşită a domnului Ponta. Nu am nicio legătură nici cu Rareş Bogdan, nici cu Cosmin Guşă. E pur şi simplu un jurnalist pe care l-am propus, susţinut de Victor Ponta, până în ziua votului”, a spus Crin Antonescu.

Citeşte şi: PSD a bruiat candidatul PNL la TVR

Premierul a precizat că prin soluţia de a da o Ordonanţă de Urgenţă, TVR va continua să funcţioneze.

“Din punctul meu de vedere, nu puteam să lăsăm, la TVR nu mai e nimeni şef, se închide săptămâna viitoare, se pune lacătul pe uşă, pleacă toată lumea acasă. Prin Ordonanţa de Urgenţă nu am luat dreptul Parlamentului de a numi, am spus că Parlamentul se întruneşte vineri, se votează nou preşedinte director general, în regulă. Dacă nu e cvorum, atunci Birourile Permanente reunite pot desemna temporar pe 60 de zile o conducere. O să avem vineri ori în plen, ori în Birourile Permanente, desemnată o conducere şi TVR va continua să funcţioneze”, a spus Ponta.

Citeşte şi: Dezastrul pe care îl lasă în urmă Claudiu Săftoiu la TVR

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că în ultima perioadă liderul PNL Crin Antonescu este “tot un fel de Băsescu”, în sensul că este conflictual şi se ceartă şi cu aliaţii şi cu adversarii, implicându-se în războaie care nu ţin de un candidat la prezidenţiale.

“Anul viitor pe această vreme domnul Băsescu îşi termină mandatul. E important ca viitorul preşedinte să fie exact opusul lui Traian Băsescu. În ultima perioadă domnul Antonescu e tot un fel de Traian Băsescu. E foarte conflictual, se ceartă şi cu aliaţi şi cu adversari, se implică în războaie care nu sunt treaba candidatului la prezidţiale, cine e acolo, dincolo”, a mai spus Ponta.

Întrebat dacă ar candida la prezidenţiale dacă PSD i-ar cere, Ponta a spus: “Partidul nu poate să-mi ceară ceva ce nu are sens politic. Partidul a decis să mă spijine pentru funcţia de prim-ministru”. El a mai spus că îşi doreşte să rămână prim-ministru până în 2016.

Cele mai citite

Numărul pensionarilor a scăzut în luna aprilie 2024, comparativ cu luna precedentă

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274 persoane mai puţine comparativ cu luna precedentă, iar pensia...

Numărul pensionarilor a scăzut în luna aprilie 2024, comparativ cu luna precedentă

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274 persoane mai puţine comparativ cu luna precedentă, iar pensia...

Ce salarii aveau cu adevărat Nicolae și Elena Ceaușescu

Așa cum bine cunoaștem cu toții, până în urmă cu mai bine de trei decenii și jumătate, România s-a aflat sub jugul dictaturii...
Ultima oră
Pe aceeași temă