15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportPerformanță. Opt românce calificate la turneul de tenis de la Wimbledon

Performanță. Opt românce calificate la turneul de tenis de la Wimbledon

Alexandra Dulgheru a ajuns şi ea pe tabloul principal de la Wimbledon, iar România va avea nu mai puţin de opt jucătoare în primul tur al celui de-al treilea turneu de Grand Slam al anului.

Dulgheru (126 WTA) a învins-o în ultimul tur al calificărilor pe principala favorită a fazei preliminare, slovena Tamara Zidansek (96 WTA), în trei seturi, 5-7, 7-6, 6-0, după două ore şi 28 de minute de joc. Cea mai bună performanţă a Alexandrei Dulgheru a fost în anul 2011, când a ocupat locul 26 WTA.

Fost loc 26 mondial în 2011, românca de 29 de ani a prins un loc pe tabloul principal şi la Roland Garros, unde a fost eliminată în turul secund de estonianca Anett Kontaveit.

România va avea şi doi capi de serie la All England Club: liderul mondial, Simona Halep, va fi principala favorită, iar Mihaela Buzărnescu a 29-a.

Celelalte românce de pe tabloul principal sunt Irina Begu, Sorana Cîrstea, Monica Niculescu şi Ana Bogdan.

Tragerea la sorţi a partidelor de pe tabloul principal de la Wimbledon va fi vineri, de la ora 12.

Gabriela Ruse şi-a câştigat, joi, biletul pentru tabloul principal la Wimbledon 2018. Acesta este sezonul premierelor pentru jucătoarea în vârstă de 20 de ani: a rupt bariera Top 100, a câştigat primul meci în calificările unui turneu de Mare Şlem şi va fi prezentă pe main draw – tot pentru prima dată – alături de celelalte şase românce direct acceptate – Simona Halep, Mihaela Buzărnescu, Irina Begu, Sorana Cîrstea, Monica Niculescu şi Ana Bogdan.

Gabriela Ruse a trecut, joi, cu 6-0, 7-5, de Barbara Haas (Austria, 215 WTA), într-o oră şi 27 de minute. În urmă cu 15 luni, a fost aproape de a renunţa la tenis. A găsit inspiraţia şi motivaţia privind la televizor cum o colegă de generaţia lua pe sus Roland Garros-ul.

Constănțeanca Simona Halep, liderul clasamentului WTA, este principala favorită la Wimbledon, iar Mihaela Buzărnescu (locul 28 WTA) este cap de serie numărul 29. Pe tabloul principal mai sunt Irina Begu (locul 33 WTA), Sorana Cîrstea (locul 47 WTA), Monica Niculescu (locul 59 WTA) și Ana Bogdan (locul 63 WTA).

Tragerea la sorți a partidelor de pe tabloul principal va avea loc vineri, 29 iunie, cele opt românce fiind în așteptarea adversarelor din primul tur, iar turneul de la All England Club va începe luni, 2 iulie.

 

Cele mai citite

România intră în Schengen cu spațiul aerian și maritim din 31 martie. Precizările chestorului Bogdan Despescu

Chestorul general de poliţie Bogdan Despescu, secretar de stat în MAI, a afirmat, joi, că, începând cu ziua de duminică, odată cu intrarea în...

Curiozități despre Paștele Catolic: de la tradiții în Marea Britanie până la ouăle de ciocolată din Statele Unite.

Paștele catolic în 2024 se sărbătorește duminică, 31 martie. Iată 12 lucruri interesante despre Paștele Catolic: Fiecare copil din Marea Britanie primește în medie 8,8...

Președintele argentinian, Javier Milei, l-a numit „ asasin” și „ terorist” pe omologul columbian, Gustavo Petro

Diplomații argentinieni vor fi expulzați din Columbia după o serie de insulte din partea preşedintelui argentinian, Javier Milei, care l-a numit "asasin" şi "terorist"...
Ultima oră
Pe aceeași temă