16.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSportPDL Craiova a votat propunerea de excludere din partid a lui Solomon

PDL Craiova a votat propunerea de excludere din partid a lui Solomon

Consiliul de Coordonare Locală al PDL Craiova a votat, vineri seară, propunerea de excludere din partid a primarului municipiului Craiova, Antonie Solomon, şi a celor şase consilieri locali, potrivit Mediafax.

 

Preşedintele PDL Craiova, Mărinică Dincă, a afirmat, vineri seară, într-o conferinţă de presă, că 340 de membri ai CCL au votat “pentru” excluderea din partid a lui Antonie Solomon, iar 38 au votat “împotrivă”.

Ceilalţi şase consilieri locali în cazul cărora s-a votat excluderea din formaţiunea democrat-liberală sunt: Teodor Sas, Dorel Marinescu, Gheorghe Albăstroiu, Iulian Ştefănescu, Radu Marin şi Constantin Ursu.

La şedinţa CCL al PDL Craiova niciunul din cei şapte nu a fost prezent.

“În ceea ce priveşte prezenţa dumnealor, aveau nu numai dreptul, ci şi obligaţia de a se prezenta atât la Biroul Permanent Local, cât şi la Consiliul de Coordonare Locală, aceştia nu s-au prezentat, nici măcar în această seară. Au fost informaţi şi în scris şi prin intermediul presei, inclusiv colega mea de la secretariat i-a sunat şi i-a invitat să fie prezenţi, dar niciunul dintre ei nu s-a prezentat”, a spus Mărinică Dincă.

El a precizat că “a înţeles” că o parte dintre membrii care au fost excluşi regretă că nu mai sunt în PDL.

“Am înţeles că domnii consilieri Gheorghe Albăstroiu şi Teodor Sas regretă acum că s-a ajuns la această situaţie, mie îmi pare şi mai rău mai ales că am recunoscut că sunt şi prieten cu Teodor Sas. Domnul Solomon, în momentul în care a fost sunat de secretară a spus să îl lase în pace pentru că îl deranjează”, a adăugat preşedintele PDL Craiova.

Decizia va fi supusă şi votului Consiliului de Coordonare Judeţean al PDL Dolj care va avea loc săptămâna viitoare.

Primarul Craiovei, Antonie Solomon, viceprimarul Teodor Sas şi cinci consilieri locali au fost excluşi din PDL la propunerea viceprimarului Marinică Dincă, lider al PDL Craiova.

Propunerea de excludere a celor şapte a fost votată, în 2 februarie, de către Biroul Permanent Local al PDL Craiova şi a fost făcută publică de către Mărinică Dincă, preşedintele PDL Craiova şi viceprimar al municipiului. Acesta a fost nemulţumit de faptul că cei şase consilieri locali, printre care şi viceprimarul Teodor Sas, au votat în şedinţa extraordinară a Consiliului Local Craiova organizată pentru aprobarea bugetului pe acest an, toate proiectele lui Antonie Solomon, care a anunţat în urmă cu o jumătate de an că la alegerile locale din 2012 va candida pentru încă un mandat de primar din partea UNPR.

Ceilalţi consilieri locali, Dorel Marinescu, Gheorghe Albăstroiu, Iulian Ştefănescu, Radu Marin şi Constantin Ursu, au votat pentru proiectele de finanţare a regiilor din Craiova propuse de Solomon şi împotriva amendamentelor propuse de Dincă, cum ar fi cel pentru suplimentarea bugetului Regiei de Transport Craiova cu încă şase milioane de lei.

În 6 februarie, Antonie Solomon a fost numit preşedinte interimar al UNPR Dolj printr-o decizie a Biroului Permanent Naţional al UNPR, el spunând că nu va neglija primăria, pentru că este “dragostea şi pacostea” sa.

Cele mai citite

Cotnari a lansat Crama Transparentă

Cotnari, una dintre cele mai emblematice crame din România, cu o istorie îndelungată în producția de vinuri din soiuri pure, românești, lansează campania „Crama...

Incredibil! Alexandru Rafila a semnat, pe furiș, Strategia de Cooperare 2024-2030 a României cu OMS

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a semnat recent, pe ascuns, un document extrem de important, în numele României, fără să existe transparență publică, dar...

Directorul general Dorin Tudora a mărit salariile doar angajaților PNL

În ultima ședință a Consiliului de Administrație de la Conpet SA Ploiești, de la sfârșitul lunii aprilie 2024, directorul general Dorin Tudora, impus...
Ultima oră
Pe aceeași temă