24 C
București
miercuri, 3 iulie 2024
AcasăSportParlamentul va decide înlocuitorii lui Ruşanu şi Mîrzac la ASF până în...

Parlamentul va decide înlocuitorii lui Ruşanu şi Mîrzac la ASF până în 3 aprilie

Plenul Parlamentului va decide, prin vot, cel târziu în 3 aprilie înlocuitorii lui Dan Radu Ruşanu şi Marian Mîrzac la conducerea ASF, informează Mediafax.

El a făcut aceste declaraţii la finalul şedinţei Birourile Permanente reunite, în care membrii conducerii Senatului şi Camerei Deputaţilor au luat act de demisia celor doi din funcţiile pe care le deţineau la ASF.

Comisiile pentru buget, finanţe şi Comisiile economice din Senat şi Camera Deputaţilor sunt cele care, potrivit legii, îi vor audia pe viitorii candidaţi.

“Am transmis către comisiiile prevăzute în Regulamentul şi în legea de funcţionare pentru a pregăti şi a audia candidaţii, pentru că este vorba despre un termen imperativ de 30 de zile, care se epuizează pe data de 3 aprilie. Am solicitat ca până pe data de 24 martie să fie depuse aceste rapoarte. Aceasta presupune ca în perioada respectivă grupurile politice să se consulte şi să-şi facă negocierile obişnuite, după care să se procedeze la audieri, să fie depus pe data de 24 raportul în ambele situaţii, urmând ca în Birourile Permanente reunite să stabilească data dezbaterii în plen şi nominalizări, prin vot, a celor care să îndeplinească această funcţie”, a spus vicepreşedintele Senatului Cristian Dumitrescu.

Preşedintele interimar al ASF, Daniel Dăianu, a anunţat, miercuri, că Dan Radu Ruşanu a demisionat de la conducerea ASF.

Curtea de Apel Bucureşti a decis, marţi, arestarea preventivă pentru 30 de zile a preşedintelui ASF Dan Radu Ruşanu, decizia fiind definitivă.

CAB a admis astfel recursul procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), după ce propunerea acestora de arestare preventivă a lui Ruşanu a fost respinsă, pe 26 februarie, de Tribunalul Bucureşti.

De asemenea, în 29 ianuarie, Tribunalul Bucureşti a dispus arestarea preventivă pentru 29 de zile a Ilie Carabulea şi Marian Mîrzac, la propunerea procurorilor DNA care instrumentează dosarul “Carpatica”. Prin aceeaşi hotărâre a instanţei, Radu Mustăţea – membru în CA al Carpatica Asig şi preşedintele Biroului Asigurătorilor de Autovehicule din România – a primit interdicţie de a părăsi ţara pe o perioadă de 30 de zile.

Decizia a fost atacată de Carabulea şi Mîrzac la Curtea de Apel Bucureşti, care a respins recursurile, în 3 februarie.

Marian Mîrzac, fostul director general al Carpatica Asig, este acuzat de asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni, două infracţiuni de luare de mită, din care una în formă continuată, trafic de influenţă, în formă continuată, permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii care nu sunt destinate publicităţii, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, în formă continuată, abuz în serviciu contra intereselor publice şi instigare la abuz în serviciu contra intereselor publice.

Cele mai citite

În ultima săptămână, s-au înregistrat peste 580 de cazuri noi de rujeolă

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a anunţat că, în ultima săptămână, s-au înregistrat peste 580 de cazuri noi de rujeolă. INSP a transmis că...

Ce partide sunt în topul preferințelor votanților pentru alegerile parlamentare din anul 2024 pe scena politică din România?

La sfârșitul acestui an, mergem să ne votăm parlamentarii. Românii hotărâți să își exercite dreptul la vot sunt în procent de 64%, potrivit ultimului...

Bunicul Biden și spiridușii de campanie

Dezbaterea televizată dintre Joe Biden și Donald Trump este îndelung comentată. Dar puțini au sesizat că, oricât de împovărătoarea ar fi tensiunea, consilierii nu-și...
Ultima oră
Pe aceeași temă