15.1 C
Bucharest
Wednesday, 4 October 2023
HomeSportParlamentul ruşinii naţionale. Legea Ecaterinei Andronescu, care protejează plagiatorii, a fost adoptată...

Parlamentul ruşinii naţionale. Legea Ecaterinei Andronescu, care protejează plagiatorii, a fost adoptată în Senat

UPDATE 17.50: Senatul şi-a exprimat votul privind legea care protejează plagiatorii. Proiectul a trecut cu  90 de voturi pentru, 12 împotriva şi 6 abţineri. Responsabilitatea analizării lucrărilor de doctorat va reveni direct universităţilor şi nu Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU). 

“Reanalizând legea în raport cu obiecţiile prezentate în cererea de reexaminare, membrii comisiei au hotărât, cu majoritate de voturi, menţinerea legii în forma adoptată iniţial şi respingerea cererii de reexaminare”, se precizează în raportul Comisiei de Educație din Senat.


Proiectul Legii pentru aprobarea Ordonanței de Urgență 4 / 2016, care stabilește noi reguli pentru școlile doctorale ajunge, luni, în plenul Senatului, după ce Comisia de învățământ din Senat a respins cererea de reexaminare a proiectului, formulată de președintele Klaus Iohannis. Potrivit actului normativ, decizia privind un eventual plagiat va fi luată de universități, nu de către CNATDCU, informează News.ro.

Proiectul are raport de adoptare în forma iniţială a legii, fiind respinsă cererea de reexaminare a şefului statului, după ce şi la Camera Deputaţilor cererea preşedintelui a fost respinsă, nefiind întrunit numărul necesar de voturi. Comisia pentru învăţământ din Senat a respins, în 5 octombrie, cererea de reexaminare a preşedintelui Klaus Iohannis pe tema Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului privind plagiatul.

„În şedinţa din 5.10.2016, reanalizând legea în raport cu obiecţiile prezentate în Cererea de reexaminare, membrii Comisiei au hotărât, cu majoritate de voturi, menţinerea legii în forma adoptată iniţial şi respingerea Cererii de reexaminare”, se arată în raportul semnat de preşedintele Comisiei, Ecaterina Andronescu.

În 20 septembrie, plenul Camerei Deputaţilor a respins cererea de reexaminare a preşedintelui Klaus Iohannis la OUG privind plagiatul, din cauza lipsei numărului suficient de voturi pentru adoptarea unei legi organice, astfel încât proiectul a ajuns la Senat fără amendamentul prin care cazurile de plagiat sunt verificate în funcţie de legislaţia în vigoare la momentul susţinerii tezei de doctorat.

Preşedintele Klaus Iohannis a trimis, la finalul lunii mai, Parlamentului cererea de reexaminare a OUG 4/2016, privind retragerea titlului de doctor în caz de plagiat.

 

 

 

 

Cele mai citite

Sectorul 4 al Municipiului București devine Centru Universitar de Excelență /Premierul Marcel Ciolacu a fost prezent la deschiderea noului Amfiteatru al UMF „Carol Davila”

Sectorul 4 al Municipiului București a finalizat lucrările în ceea ce privește cea mai nouă facilitate educațională de profil medical, destinată studenților Facultății de...

Ajutor de stat pentru Complexul Energetic Valea Jiului, noua companie care a preluat Complexul Energetic Hunedoara, cu activele date în plată

Guvernul va acorda un ajutor de stat de 70 de milioane de lei Complexului Energetic „Valea Jiului”  pentru punerea în siguranță a extracției de...

„ Aţi plecat de la guvernare cu pantalonii murdari, la prima bătălie. Aţi rămas fără epoleţi, cu dinaintea goală”

Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a declarat marţi, în plenul Camerei Deputaţilor, despre cei de la USR, care l-au chemat în Parlament să...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies