19 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSportOrban, despre Alianţa cu PSD: Nu poţi să amesteci uleiul cu apa,...

Orban, despre Alianţa cu PSD: Nu poţi să amesteci uleiul cu apa, Polul Nord cu Polul Sud

Fostul prim-vicepreşedinte al PNL Ludovic Orban a declarat, luni seară, pentru MEDIAFAX, că va vota împotiva Alianţei ACD-PSD, care, în opinia sa, este comparabilă cu amestecarea uleiului cu apa sau unificarea Polului Nord cu Polul Sud.

Întrebat cum comentează ideea liderilor PNL şi PSD privind încheierea unei aliante politice în data de 5 ferbuarie, Ludovic Orban a răspuns că această alianţă ar fi ca amestecarea uleiului cu apă.

“E ca şi cum ai amesteca apa cu uleiul. Oricâtă putere ar avea mixerul, când încetează mişcarea uleiul se separă de apă. Astăzi suntem conjunctural într-o poziţie apropiată, fiind în opoziţie faţă de Băsescu şi guvernarea portocalie, dar PNL este singurul partid de dreapta din România şi nu poate să-şi găsească drumul într-o alianţă cu partide de stânga”, a susţinut Ludovic Orban.

Întrebat dacă va vota împotrivă, Orban a replicat: “Cu siguranţă. Voi vota pentru PNL”.

“Votând împotriva alianţei, voi vota pentru PNL şi prin urmare, polul de dreapta din democraţia românească, reprezentantul autentic al valorilor liberale de dreapta”, a explicat fostul lider PNL.

El a ţinut să mai spună că alierea liberalilor cu social-democraţii ar fi ca unirea polilor. “Există Polul Nord şi Polul Sud. Nu poţi să uneşti Polul Nord cu Polul Sud”, a conchis Orban.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, la Iaşi, într-o conferinţă de presă susţinută alături de liderul PSD Victor Ponta, că s-a convenit ca în 5 februarie Delegaţia Permanentă să dea votul pentru constituirea unei alianţe juridice cu PSD, ce va merge în alegeri pe principiul parităţii.

Crin Antonescu a menţionat că a consultat în săptămânile din urmă, în mod larg, PNL, cu organizaţiile, fruntaşii, parlamentarii, oamenii săi reprezentativi şi, “cu o largă majoritate”, s-a degajat ideea că trebuie să se facă astăzi acest pas.

Cele mai citite

Spania, ţara din UE cu cea mai mare speranţă de viaţă. Ce loc ocupă România

Datele furnizate de Eurostat, agenția comunitară de statistică, arată că Spania se situează în fruntea Uniunii Europene în ceea ce privește speranța de viață,...

Pastorala de Paște a patriarhului Daniel

În lucrarea Domnului Nostru Iisus Hristos, vindecarea de o boală trecătoare nu este totul şi nu este ultimul scop al venirii Lui în lume,...

Sfânta Lumină, adusă de la Ierusalim pe Otopeni. Cum va fi împărțită

Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim în această seara de Superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, şi va fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă