Optimism în Italia la reluarea sezonului Seriei A din 14 iunie

Preşedintele Federaţiei italiene de fotbal (FIGC), Gabriele Gravina, şi-a exprimat satisfacţia după ce guvernul ţării sale a autorizat reluarea antrenamentelor colective, considerând că acesta este "un pas decisiv" pentru reluarea sezonului în Serie A la jumătatea lunii iunie

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 20.05.2020 - 18:13

"Aprobarea protocolului sanitar referitor la antrenamentele colective este un pas decisiv în drumul spre reluarea fotbalului în Italia", a asigurat Gravina într-o declaraţie.

Preşedintele federaţiei, care a rămas mereu ferm în dorinţa de reluare a sezonului 2019-2020 în Serie A, oprit pe 9 martie din cauza crizei sanitare, a mulţumit guvernului pentru acceptarea protocolului, care, în opinia sa, va garanta siguranţa totală a fotbaliştilor.

"Vreau să subliniez munca importantă a comisiei ştiinţifice medicale a FIGC, formată din mari profesionişti, care au lucrat cu dedicaţie. Protocolul îşi propune să protejeze sănătatea tuturor, să permită ca cel puţin fotbalul profesionist să poată fi reluat în siguranţă", a spus Gravina.

Preşedintele FIGC a cerut deja comisiei respective să lucreze la un nou protocol sanitar pentru reluarea competiţiei fotbalistice, care ar putea avea loc pe 14 iunie.

Ministrul Sportului, Vincenzo Spadafora, a convocat o întâlnire cu Gravina şi cu preşedintele Ligii italiene de fotbal, Paolo Dal Pinto, pe 28 mai, dată la care se va decide "dacă şi când" se va relua sezonul din Serie A.

Comentarii