10 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSportOprea, despre pactul lui Antonescu: S-a angajat să nu mai mintă

Oprea, despre pactul lui Antonescu: S-a angajat să nu mai mintă

Purtătorul de cuvânt al şefului statului a declarat, referitor la pactul propus de Crin Antonescu, că şi liderul PNL s-a angajat să nu mai mintă, conform Mediafax.

Citeşte şi: VIDEO. Antonescu îi dă replica lui Băsescu: A dezinformat naţiunea

“Referitor la pactul de minciuni pe care l-a propus domnul Crin Antonescu în această seară, precizăm că domnul preşedinte Traian Băsescu nu a minţit nicodată cetăţenii, ci şi-a susţinut punctele de vedere. Apreciem, însă, că în această seară, domnul Crin Antonescu şi-a luat angajamentul şi în numele domnului prim-ministru Victor Viorel Ponta, de a nu-i mai minţi pe români”, a declarat Bogdan Oprea.

El a mai spus că “jignirile aduse preşedintelui Traian Băsescu de liderii USL nu ţin loc de argumente”.

“Domnul Crin Antonescu ne explică ce a discutat cu cineva într-o întâlnire care nu a avut loc. În acest context, este de aşteptat ca în curând, şi domnul prim-ministru Victor Viorel Ponta să facă declaraţii despre o întâlnire la care nici domnia sa nu a participat”, a precizat Bogdan Oprea, într-o declaraţie de presă.

Citeşte şi: Băsescu: Nu trebuie să facem o Constituţie pentru interesele lui Ponta şi Crin

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi seară, comentând declaraţiile şefului statului, că îi cere lui Traian Băsescu să se comporte demn în ultimul an de mandat, el precizând că propune “un pact minimal” pentru ca politicienii să nu mai mintă legat de subiectele importante pentru popor.

“Nici eu, cum spunea domnia sa, nu am motive să mă las intimidat de campanii de presă, de presiuni şi jocuri politice. Şi eu am linia mea de consecvenţă şi intransigenţă, am greşit şi eu în repetate rânduri în materie de limbaj, în materie de atitudine în dialogul politic din România. Dar hai să facem măcar în acest 2014 care se anunţă greu, încărcat, tensionat, să facem un pact minimal. Să nu mai spunem, nici preşedintele şi nici alţii – dar nu-mi aduc aminte să o fi făcut nici eu, nici primul ministru – să nu mai spunem grozăvii, minciuni şi lucruri profund dăunătoare în faţa poporului român şi despre poporul român şi despre ţara asta. Şi doi, dacă se poate, să avem o atitudine cuviincioasă”, a spus liberalul.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că Victoria Nuland a venit la Bucureşti emisar al Guvernului SUA şi a transmis un mesaj extrem de serios, menit să îi îngrijoreze pe români şi pe politicieni, legat de statul de drept din România, care din vara lui 2012 este continuu pus sub semnul întrebării.

Preşedintele a arătat că vizita Victoriei Nuland a fost tratată de unii ca “o vizită pentru a ne felicita la zece ani de la intrarea în NATO, sau o vizită ca să ne bată pe spate”.

“Vreau să vă dau mesajul exact şi corect, este un mesaj care trebuie să îi îngrijoreze pe români şi în egală măsură pe politicieni, şi nu mă joc cu vorbele, cu atât mai mult cu cât ştiu că ele, în câteva minute, vor fi în toate cancelariile”, a anunţat preşedintele Băsescu.

El a mai arătat că Victoria Nuland nu a venit în România nici în calitate de asistent al secretarului de stat, nici de subsescretar de stat şi nici în calitate de turist. “Calitatea dânsei a fost de emisar al Guvernului SUA, care a avut de transmis un mesaj extrem de serios, şi acest mesaj extrem de serios a fost legat de statul de drept din România, care, începând din vara lui 2012, este continuu pus sub semnul întrebării”, a adăugat şeful statului.

Cele mai citite

Ce salarii aveau cu adevărat Nicolae și Elena Ceaușescu

Așa cum bine cunoaștem cu toții, până în urmă cu mai bine de trei decenii și jumătate, România s-a aflat sub jugul dictaturii...

Ciolacu urează românilor “Hristos a Înviat” și prezintă imagini în care arată că a fost la slujba de Înviere

Șeful Guvernului și al PSD, Marcel Ciolacu, le transmite românilor mesajul tradițional, "Hristos a Înviat", însoțit de imagini care atestă că a participat la...
Ultima oră
Pe aceeași temă