32.2 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăSportOperatiunea Big Brother la PSD

Operatiunea Big Brother la PSD

Pesedistii au fost loviti de o epidemie de paranoia. De cand partidul are trei sefi pe picior de egalitate, plus Ion Iliescu, toata lumea suspecteaza pe toata lumea si pesedistii se spioneaza intre ei mai ceva ca in filmele cu James Bond, pentru ca oamenii din jurul fiecaruia dintre lideri se duc la ceilalti lideri si le raporteaza in amanunt ce face respectivul, cu cine se intalneste si pe unde umbla.

Trebuie sa se stie unde si cu cine pleaca in vacanta sefii PSD

In acest spirit de incredere reciproca, la ultima sedinta a Comitetului Executiv al PSD, de joi, s-a adoptat o rezolutie „ultrasecreta” care ii obliga pe toti membrii conducerii partidului sa raporteze la sediu in permanenta locul unde se afla, unde pot fi gasiti – unde pleaca in vacanta etc. -, numerele de telefon de contact, adrese de e-mail, persoane de contact si asa mai departe. Cum s-ar spune, in PSD s-a declansat operatiunea „Big Brother” sau, mai pe limba pesedistilor, „ochiul si timpanul” – in dorinta de a se cunoaste in fiecare clipa ce face si mai ales cu cine face fiecare dintre membrii mai de vaza ai formatiunii. Ideea nu este noua, a aplicat-o si Octav Cozmanca, fostul presedinte al PSD, in timpul campaniei electorale de anul trecut, cand, de asemenea, la centru trebuia sa se stie minut cu minut pe unde umbla membrii partidului.

Geoana – prins in plasa

Paranoia este insa de data aceasta agravata, in PSD teama cea mai mare nefiind resimtita in legatura cu „regimul dictatorial” al lui Traian Basescu, ci in legatura cu ce rau ii poate face un pesedist unui alt pesedist. Rasturnand vorba „pesedist la pesedist nu-si scoate ochii”, Geoana, Mitrea si Nastase au reusit sa imparta partidul in aripi si aripioare care de care mai vrajmase si care de care mai periculoase in ochii celorlalti. Fiecare dintre cei trei, la fel ca si Ion Iliescu, are in jurul sau o mica armata de consilieri, parlamentari, purtatori de servieta sau de hartii – adulatorii de serviciu. Acestia, departe de a fi devotati liderului in jurul caruia graviteaza, se duc la ceilalti si „toarna”. Adica il parasc pe Geoana la Nastase, pe Nastase la Mitrea si tot asa, pentru ca mai ales Nastase si Mitrea tin sa stie in amanunt tot ce misca prin partid si mai ales tot ce misca presedintele Mirciulica. Care este cel mai dezavantajat dintre toti din acest punct de vedere. Geoana nu a venit la partid cu o echipa proprie, asa ca a fost „ajutat” de generosii sai colegi, care i-au „plantat” alaturi tovarasi de nadejde, consilieri si consiliere a caror principala sarcina in fisa postului este sa informeze corect si mai ales amanuntit in legatura cu activitatea cotidiana a domnului presedinte. Spre exemplu, unul dintre oamenii lui Nastase, Mihai Darie (fost PD-ist de frunte), a fost instalat pe post de organizator al agendei zilnice a lui Geoana. De asemenea, sefa de cabinet a noului presedinte, Eugenia Gorneanu, a fost adusa direct de la biroul lui Octav Cozmanca. Spionajul nu se opreste aici, ci merge pana la a se face investigatii pentru a se afla cu ce ziaristi acreditati la partid vorbeste fiecare dintre lideri, cine a comandat un articol in presa, impotriva carui pesedist si nici mai mult, nici mai putin se cauta pana si existenta unor eventuale grade de rudenie intre liderii partidului si vreunul dintre gazetarii care scriu despre PSD. Pe acest principiu, se intampla aproape zilnic ca, spre exemplu, Adrian Nastase sa il sune pe unul dintre colegii sai de sefie la PSD si sa-i faca reprosuri de genul: „L-ai pus pe finul tau de la ziarul cutare sa scrie impotriva mea!”.

Cine ii paraste pe Geoana si pe Mitrea la Iliescu
In aceasta efervescenta operativ-informativa, insarcinatul cu susuratul barfelor in urechea lui Ion Iliescu este, evident pe baza de voluntariat, Adrian Nastase. Surse din conducerea partidului ne-au relatat ca Nastase se intalneste aproape zilnic cu Iliescu, incercand sa obtina din partea acestuia iertarea pentru „tradarea” de la Congres. Pentru a-l imbuna pe Iliescu, Nastase il informeaza pe acesta despre ce fac ceilalti doi „tradatori”, pe care, logic, are grija sa-i zugraveasca in cele mai negre culori, astfel incat el insusi sa para cavalerul dreptatii, calare pe cal alb.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă