18.7 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSportOlteanu l-ar da afara pe Vladescu

Olteanu l-ar da afara pe Vladescu

» In grupul de tineri lideri liberali din jurul lui Tariceanu se pare ca apar fisuri. Sebastian Vladescu, vechi prieten si partener de afaceri al premierului, este hulit in public de "lupii tineri" ai PNL, Bogdan Olteanu si Vlad Moisescu, care incearca sa-l scoata din Guvern.

Secretarul de stat la finante, Sebastian Vladescu, a respins ieri integral declaratia pe care ar fi acordat-o duminica unei agentii de stiri referitoare la o iminenta demisie a sa din Guvern. Marti, premierul Tariceanu spunea ca va avea cu acesta o discutie lamuritoare. "Nu am discutat cu el (cu Vladescu – n.r.), trebuie sa avem o discutie si, pe urma, voi vedea exact care este situatia", spunea Tariceanu. Vladescu n-a mai asteptat si a dat ieri publicitatii un comunicat in care afirma ca stirea publicata recent referitoare la o posibila demisie a sa din functie este neadevarata si i-a adus prejudicii. In plus, Vladescu spune ca nu a facut nici un comentariu cu privire la constructia bugetara pe anul 2008 si nici la efectele deciziei de majorare a pensiilor asupra bugetului pe anul viitor. "Asa-zisele declaratii care mi-au fost atribuite nu sunt decat diversiuni menite sa genereze zvonuri si nu au nici un sambure de adevar. Vreau sa subliniez ca nu am facut nici o declaratie cu privire la demisia mea din aceasta functie si cu atat mai putin la motivele care ar determina o asemenea decizie", precizeaza fostul ministru al Finantelor intr-un punct de vedere remis presei.
Potrivit informatiilor aparute in mass-media in ultimele zile, Vladescu ar fi declarat ca nu stie care vor fi sursele de finantare pentru cresterea pensiilor, iar, in opinia sa, majorarea va crea un blocaj la nivelul bugetului asigurarilor sociale, motiv pentru care intentioneaza sa demisioneze.

Pana sa apara precizarile lui Vladescu insa, unul dintre liderii influenti ai PNL, presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, a declansat in ultimele zile un adevarat atac la adresa secretarului de stat, despre care a spus, intr-un comunicat cu dedicatie, ca "nu are de unde sa stie daca exista sau nu bani pentru majorarea pensiilor, intrucat este plecat de trei luni in concediu, cel mai probabil cu Adriean Videanu". De asemenea, marti seara, intr-o emisiune televizata, Bogdan Olteanu a tinut sa declare ca partidul a luat deja o decizie in privinta plecarii lui Sebastian Vladescu de la Ministerul de Finante, ca urmare a unei propuneri de sanctionare a acestuia, venita din partea unui alt influent membru al gruparii Tariceanu, Vlad Moisescu, seful Corpului de consilieri ai premierului. "Noi am avut o discutie inca in urma cu vreo cateva saptamani, aproape o luna, despre retragerea domniei sale. Din ce cunosc, de atunci s-a luat o decizie. Domnul Vladescu urmeaza sa plece", a spus Bogdan Olteanu, care a aratat ca declaratiile lui Vladescu despre pensii i-au pus pe liderii PNL in postura de "fraieri". "Nu este omul care sa-si asume foarte multa vreme responsabilitati politice. Entuziasmul sau s-a sfarsit dupa un an, un an si ceva. Se retrage, nu este o catastrofa", a spus liderul PNL, care nu a ezitat sa-si arate ranchiuna fata de Sebastian Vladescu: "Imi pare rau ca a zis aceasta prostie, ca daca nu o zicea, cu mai multa dragoste ne-am fi despartit de el decat ne despartim acum".

De unde atata scandal?

Sebastian Vladescu a fost alaturi de Tariceanu de mai mult de zece ani, fiindu-i acestuia consilier la Ministerul Industriilor in ’97 si partener de afaceri in doua firme – ALPI SA si Leader High-Tech SA. Tariceanu l-a numit ministru de Finante dupa demisia lui Ionut Popescu, si apoi l-a inclus in cercul apropiatilor sai de la Guvern si de la partid, format din Vlad Moisescu, Cristian David, Mihai Voicu si Bogdan Olteanu. In multe sedinte ale Biroului Politic al PNL, acest grup a fost acuzat de tabara radicala a partidului ca a "confiscat" puterea in interiorul formatiunii, precum si deciziile guvernamentale, mai ales cele cu potential de beneficiu financiar. Potrivit informatiilor cunoscute la varful PNL, pana de curand, Sebastian Vladescu avea o relatie foarte apropiata cu Bogdan Olteanu si Vlad Moisescu. Numai ca, iata, mai nou au aparut serioase disensiuni.

Cele mai citite

Un înalt oficial rus acuză NATO că se pregătește de un conflict cu Rusia

Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe al Rusiei, a afirmat sâmbătă că exercițiile militare ale NATO, numite Steadfast Defender, desfășurate pe...

Trupa Roxette are o nouă solistă. Per Gessle o confirmă pe Lena Philipsson ca fiind noua cântăreață a trupei

Lena Philipsson va fi noua solistă a trupei Roxette. Per Gessle a confirmat-o pe Lena în urma decesului co-fondatoarei Marie Fredrikkson în 2019. Conform informațiilor...

Povestea șeicilor liberali veniți să se scalde în manelele din Dâmbovița

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca oamenii de rând să nu poată fi invidioși pe călătoriile președintelui Klaus Iohannis și pe cele ale președdintelui Partidului...
Ultima oră
Pe aceeași temă