10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăPoliticăNovak vrea să știe câți bani alocă România pentru sport

Novak vrea să știe câți bani alocă România pentru sport

Ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, a declarat, joi, în cadrul Conferinţei Aleşilor Locali ai UDMR de la Târgu Mureş, că la nivelul instituţiei se adună informaţii cu privire la câţi bani se cheltuie în România pe sport, pe cele trei niveluri – şcolar, în masă şi profesionist.

 „În sport, când se întreabă de ce nu sunt rezultate, se răspunde: pentru că nu sunt bani.  Tocmai acum punem cap la cap informaţiile să vedem câţi bani se cheltuie în România pe sport. Şi credeţi-mă că va fi un rezultat foarte interesant. Sportul românesc pe trei nivele – şcolar, în masă şi profesionist – aceste nivele sunt sprijinite, finanţate de 4 ministere şi suma este brutală, dacă e să punem cap la cap toate sumele. Dar, să vedem care sunt efectele directe, în afară de faptul că nu mai avem rezultate, că punem totul în cârca banilor, în cârca lipsei de infrastructură, dar nimeni nu spune că ministerul s-a retras şi toată lumea îşi face de cap. Iar când toată lumea îşi face de cap, după cum s-a hotărât în 2001, prin lege, s-a spus federaţiile să fie private, federaţiile să fie regi, federaţiile care au milioane de euro în conturi şi, totuşi, rezultate nu sunt. Ştim de ce”, a declarat Eduard Novak.

Ministrul a spus că rolul strategiei naţionale pentru sport va fi să armonizeze toate structurile care se ocupă şi finanţează sportul, astfel încât să se ajungă la performanţă, altfel, indiferent de cât va fi finanţarea, rezultatele vor rămâne la fel.

Citește și: Eduard Novak i-a dedicat lui Patzaichin medalia de argint câştigată la Jocurile Paralimpice

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă