10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSportNovak Djokovic: Mulţi jucători s-au gândit să renunţe la tenis

Novak Djokovic: Mulţi jucători s-au gândit să renunţe la tenis

Sârbul este unul dintre promotorii iniţiativei de strângere de fonduri în favoarea jucătorilor cu un ranking scăzut, care câştigă puţini bani din acest sport, pentru a-i ajuta să treacă cu bine peste criza generată de pandemia de coronavirus.

“Prin această iniţiativă, pe care nu am lansat-o singur, am primit multe scrisori de mulţumire din partea jucătorilor. Din fericire, am câştigat bani suficienţi pentru a trăi mulţi ani fără să joc tenis, însă sunt mulţi jucători care vor suferi foarte mult”, a spus Djokovic în timpul unei conversaţii pe Instagram cu italianul Fabio Fognini.

“Această iniţiativă va strânge câteva milioane de dolari”, chiar dacă Djokovic nu a dorit să vorbească despre o anumită sumă, ”până când nu va fi comunicată oficial”.

Fiecare jucător va fi rugat să ofere o sumă pe baza clasamentului pe care îl ocupă, pe lângă contribuţiile venite din partea ATP, ITF şi Grand Slam.

“În plus, jucătorii îi pot ajuta în mod individual pe cei care doresc”, a adăugat campionul sârb.

În ceea ce îi priveşte pe jucătorii de rang scăzut, Djokovic a indicat că de multe ori oamenii nu îşi dau seama de suferinţa existentă la aceste niveluri.

“Mulţi jucători m-au contactat pe mine sau pe fratele meu, jucători de challenger care s-au gândit să renunţe la tenis. Aceasta este o problemă foarte mare”, a spus el.

“Cred că jucătorii trebuie să dea dovadă de solidaritate şi unitate şi să nu uite de jucătorii cu ranking mai mic”, a conchis Novak Djokovic.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă