12.8 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSportNoul judecător CCR va fi decis miercuri

Noul judecător CCR va fi decis miercuri

Noul judecător care va ocupa funcția rămasă vacantă în urma demisiei lui Toni Greblă va fi decis, miercuri, în plenul Senatului a declarat, luni, vicepreședintele Senatului Cristian Dumitrescu, după ședința Biroului Permanent, precizează Mediafax

Candidații pentru funcția de judecător la Curtea Constituțională a României vor fi audiați marți dimineața de membrii Comisiei juridice.

Simona Maya Teodoroiu, secretar de stat în Ministerul Justiției, este propusă de PSD, iar judecătorul Mona-Lisa Neagoe, membru al CSM, este propusă de PNL. De asemenea, senatorul PSD Florina Ruxandra Jipa a anunţat, joi, în plenul Senatului, că îşi va depune candidatura pentru funcţia de judecător al Curţii Constituţionale.

Citeşte şi: Își impune PSD omul la CCR?

De asemenea Cristian Dumitrescu a menționat că senatorii vor adopta o hotărâre prin care va fi convocat plenul CNI, pentru ca acesta să poată intra în funcţiune.

”Este o obligaţie legală ca ei să funcţioneze în noua componenţă începând cu o şedinţă care este convocată de către Senat. Nu ştiu când va fi convocată, dar săptămâna aceasta vom adopta o Hotărâre de convocare”, a completat social-democratul.

Citeşte şi: A început bătălia pentru CCR

Pe de altă parte, el a precizat că programul Senatului pentru săptămâna în curs şi pentru săptămâna viitoare va suferi o modificare, în sensul că marţi, de la 15.00 la 17.00, în loc de lucrări în comisii, senatorii se vor reuni în plen.

”Miercuri (este convocat plenul Senatului – n.r.) de la 9.00 la 13.00 şi de la 14.00 la 16.00, cu vot final la ora 16.00. Deci nu mai avem joi vot final. Joi avem plen cu întrebări şi interpelări şi activitate în comisii”, a precizat senatorul.

Cele mai citite

Eclipsată de Rareș Bogdan, Iulia Albu ar putea da găina pe păun, pentru a se apropia de coloritul batistuțelor europarlamentarului

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Criticul de modă Iulia Albu a ajuns să fie extrem de invidioasă pe europarlamentarul Partidului Național Liberal (PNL) Rareș Bogdan. Coloratele batistuțe...

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă